Gündem
Giriş Tarihi : 05-07-2011 09:13

ZORVALANMAMASI İÇİN YAPILAN ZİRVE

Emniyet-savcılık-TFF üçgeninde bulunan ara formüle göre 5 Ağustos'taki sezonun sağlıklı başlaması için görüşme yapılacak, binlerce klasörden oluşan dosyalar incelenecek

ZORVALANMAMASI İÇİN YAPILAN ZİRVE

Emniyet-savcılık-TFF üçgeninde bulunan ara formüle göre 5 Ağustos'taki sezonun sağlıklı başlaması için görüşme yapılacak, binlerce klasörden oluşan dosyalar incelenecek
Savcılıktaki tüm bilgi ve dokümanlar alınacak, TFF bunun ışığında kendi cezalarını kesebilecek. Bu duruma göre de Avrupa'ya gidenler, küme düşme ve cezalar belli olacak.

Şike soruşturması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu harekete geçiyor... Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki futbol federasyonu bir taraftan komisyon oluştururken dün gün boyunca da hukukçularla görüştü.

BERK'LE RANDEVU ALINIYOR

PEKİ sorunun çözümüne yönelik ne gibi çareler aranıyor? Öncelikle şunu belirtelim, Futbol Federasyonu savcılık soruşturması dosyaları gelmeden resmi bir adım atamayacak. Zaten ortada henüz gözaltı var, tutuklama yok. Yine de soruşturmanın ortaya çıkartacağı her türlü ihtimale karşılık bir yol haritası belirleniyor.
ÇÖZÜM yolu da bu haritaya göre çizilecek. TFF komisyonu, şikeyi soruşturan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile görüşecek, ardından dosyalara bakıp bir karar verecek.

BİNLERCE KLASÖR HAZIR

POLİSİN elinde 9 ay boyunca yapılan çalışmalardan dolayı binlerce delil klasörü var. Bu delillerin ve davanın aylarca sürmesi bekleniyor. Hatta iddianame 6 ayda ancak hazırlanabilecek. Mahkeme boyutuna bu gelişmeler yaşanırken lig 5-6-7 Ağustos'ta başlayacak. Trabzon'un Devler Ligi kuraları 15 Temmuz'da çekiliyor.

SARIYER'DEN BİR FARK VAR

BU nedenle federasyon elini çabuk tutacak. Emniyet, savcılık ve TFF üçgeninde bulunan çözüm ise bir zirve yapmak... Lig başlamadan kararlar verebilmek için savcı Mehmet Berk ile TFF yetkilileri 2 hafta içerisinde bir araya gelip inceleme yapacak. Bilgi alışverişi sonrasında ön kararlar alınabilecek. Bilindiği gibi Futbol Federasyonu yargının kesin kararını beklemeden Bochum ve Sarıyer savcılıklarındaki şike soruşturmasında olduğu gibi kararını verebilir. Ancak bu örnek bireysel cezalarda kullanılmıştı.

BEŞİKTAŞ&TRABZON RİSKLİ

BU dosyada hem bireysel hem de kulüpleri ilgilendiren iddialar söz konusu... TFF, savcılıktan alacağı dosyalar sonrasında şike yaptığını belirlerse F.Bahçe ve Sivasspor'a yaptırım uygulayabilir. Yine kupa finali soruşturulan Beşiktaş ile teşvik primine yeltenen Trabzonspor da ceza alabilir...

PLANLANAN bu uygulama gerçekleşirse TFF, savcılıktan aldığı dosyalar ışığında cezaları kesecek. Bu, bir ay içinde gerçekleşecek. Kriz lig başlamadan çözülmeye çalışılıyor. Ve cezaların kesildiği tarih ne olursa olsun, lig başlasa bile uygulamaya geçilecek. Bunun içinde hem lig hem Avrupa maçları söz konusu. TFF eylem planını uygulamak için dün harekete geçti.

Konuşmama kararı!

F.BAHÇE Başkan vekili Nihat Özdemir, şike soruşturmasıyla ilgili olarak, Sarı-Lacivertli yöneticilerin konuşmama kararı aldığını açıkladı.
ÖZDEMİR, F.Bahçe yönetim kurulunun dün sabah saat 10.00'da yaptığı toplantının ardından Başkan Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım ve Asbaşkan Ali Koç ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine geldi. Özdemir, Koç ve Acar Yıldırım ile birlikte avukatlardan bilgi aldı.

NİHAT Özdemir, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine de, 'Konuşmama kararı aldık. Bundan sonra kulüp olarak açıklama yapacağız. Daha savcılığa gidilmedi, dosyada gizlilik kararı var. Şu anda yapılacak hiçbir açıklama yok. Henüz daha ifadeler alınmadı' diye konuştu.

Metin BOSNAKMetin BOSNAK