Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-06-2011 04:06

DİVRİĞİ NURİ DEMİRAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA SULAR DURULMUYOR!...

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Denetleme Kurulu Üyelerinin Sivas’a gitmelerinin üzerine gazetemiz mail yağmuruna tutulmaya başladı.

DİVRİĞİ NURİ DEMİRAĞ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA SULAR DURULMUYOR!...

Bu konuda gazete yönetimi olarak duyduğumuz büyük memnuniyetimizi bildirir, Sivas halkına bizlere karşı göstermiş oldukları teveccühten dolayı cesaret alarak, layık olmak için gece gündüz yılmadan, bıkmadan çalışmalarımızı sürdüreceğimizi bildiririz.

 

Şimdi ise, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu ile ilgili geçtiğimiz haftalarda büyük öğrenci memnuniyetsizlerin, mağduriyetlerin ve şaibeli durumların, yolsuzlukların varlığına işaret edilmişti. Anlaşılıyor o ki, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulunda bir iyileştirmeye gidilmesi Rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş yönetimi ve kadroları ile mümkün görünmüyor gibi!

 

Konuyla ilgili gazetemize gönderen bazı mailleri ve şikâyetleri siz değerli kamuoyunun bilgisine ve dikkatine sunar, yetkililer tarafından çözüm geliştirilmesi noktasında acil girişimlerini bekliyoruz…

 

Saygı değer hocalarım ve yetkililer,

 

Ben divriği meslek yüksek okulunda teknik programlarda okuyan 2. sınıf öğrencisiyim. Adımı yazamama sebebim alttan derslerim olduğu için bu yazılardan sonra mezun olamama korkusudur. Ancak yazmasam da vicdanım çok rahatsız kalacaktı. Okuduğum okulda (C.Ü. divriği myo) aşağıda yazdığım herşeye  tanık oldum yada yaşadım. Kimseden kulakdan dolma bilgilerle bunları yazmıyorum.    


Geçen yıl teknik gezi adı altında bilgisayar bölümü öğrencilerinin lunaparka, pikniğe, eğlenceye götürülmesi hiçbir arkadaşa mesleki anlamda birşey kazandırmamıştır. Bir çok arkadaşımda benim gibi düşünüyor ancak korkudan birşey diyemiyorlar. bu yıl gidilen teknik gezi ile de yine benzer şekilde geçmiş hiçbirimize faydalı olmamıştır. Oysa butün geliş gidiş yol paraları okul bütçesinden çıkyormuş. Eğer okulun bunlara hrcayacak fazla parası varsa neden önceki arkadaşlardan diploma ve staj defteri parası topladılar. 

           
Yine ders dönemlerinde ismini veremediğim bazı hocalar dersleri yapmadıkları halde maaş alıyorlar. hiç mi vicdanları sızlamıyor. Bizim için aslında dersin boş geçmesi bahçede oynamak daha iyiydi ama mezun olmaya yaklaştıkça bunun bizim için hiç iyi olmadığını düşündüm. bir hoca gibi de dersleri çok sıkmanın bir anlamı yok sonuçta 2 yıllık okulda okuyoruz ama anlattığı dersler seviyemizin üzerinde, onun için çoğumuz o hocanın derslerinden hep kaldık yada çok zor geçtik. bunun bir standardı yokmudur.


yakın arkadaşımın bir tanesi geçen yıl yaz okuluna okulda açılmadığı için başka yere başvurmuş ancak danışmanın yönlendirmesiyle diğer üniversteye para yatırdığı halde yaz okulun kabul etmediler.

Bununla da kalmayıp korkudan kimseye şikayet bile ettirmediler.

 

Aynı durum 1,8 not sistemiyle de ilgili yaşandı. Benim gibi birçok arkadaşı mağdur ettiler hemde telafi ettirmek için yaz okulunu ilçenizde 30 sayısı ulaştığında açacağız dediler.

 

Yıl sonunda bazı derslerden o zor hocanın yüzünden kaldık ama bize verdikleri sözleri ve yönetmelikleri idareciler uygulamadılar. yaz okulunu sivasta açtılar. Benim gibi birçok arkadaşım yine mağdur olduk sesimizi yine çıkaramadık. Biliyorum belki bu maili de kaale almayacaksınız ama yolsuzluklar divriğide bitmiyor. Bizim dönemimizdeki öğrenciler hem eğitim hem de diğre konularda çok çektik umarım yeni gelecek öğrenciler bunları yaşamazlar.   
Saygılar sunuyor gereğini arz ederim.


Ayse Turker - C.Ü. Divrği MYO 2.sınıf öğrencisi

 

 

 

İlgili Kuruma;   

Cumhuriyet Üniversitesi Divriği Nuri Demirağ Meslek Yüksekokulu Muhasebe 3. Sınıf öğrencisiyim. Zorunlu olan yaz stajımı yapmak için gerekli olan evrakları tamamladım ve divriğiye gittim. Danışman hocam Nilüfer hocam staj yapmam için gerekli olan evrakları imzaladıktan sonra Ergin beye götürdüm. Staj defteri istedim ergin bey mavi kırtasiye ile anlaşıldığını söyledi. Bende kendisine daha önce okuldan alındığını söyledim. Artık okuldan verilmediğini söyledi.

 

Mavi kırtasiyeye gittiğimde ellerinde staj defteri kalmadığını bir kaç gün sonra geleçeğini söyledi. ben işten izin alarak gelen yüzlerce kişiden birisiyim. Divriğide bir kaç gün kalmam çok zor çünkü çalışdığım iş yerinden iki gün izin alarak geldim. bu durumu danışmanıma anlattım. bu sorunun kendi sorunu olmadığını yüksekokul müdürünün böyle bir karar aldığını söyledi. kutsal hocaya yönlerdirdi. kutsal hocaya daha önce okuldan 5 ytlye staj dosyası aldığımı söyledim oda bana şikayetler nedeniyle okulun daha staj dosyası işine karışmadığını söyledi. Sorun sizin sorununuz benim yapabileçeğim bir şey yok dedi. Staj dosyan olmadan staj yapamazsın dedi. Benim divriğide geçen her günüm bana pahalıya mal oluyor hem işten çıkarılırım hemde maddi gücüm yetersiz kalır. Okulda öğrenciler neden madur ediliyor pek çok okulda okul staj defterini bedava verirken biz para ile aldık şimdi ise hiç bulamıyoruz. Öğrencilerden toplanan paralar ne oldu. Staj parası, öğrenci belgesi parası ve diploma ücreti adı altında pek çok para toplandı.

 

İdareciler hata yapıyor bunun cezasını biz çekiyoruz. 1.8 ile öğrenciler madur ediliyor yaz okulunda dersler açılmıyor, kütüphane kapalı, staj defteri bulunamıyor. Hep madur edilen öğrenciler oluyor. Yöneticiler dertlerimizi dinlemiyor. Bir tek bizi bülent hoca anlıyor. Dilekçe vereçeğiz internete git örnek dilekçe çıkar diyorlar. Divriği okula 3 km araba yok, okulda internet var kullanmak yazak, çıktı yasak. Allahtan bülent hoca varda çıktı alıp veriyor.

 

Oda bir şey yapamıyor. En sonunda yapacak bir şey yok arkadaşlar sıkıntılarınızı YÖK'e, Rektörlüğe, Başbakanlığa yazın dedi ama arkadaşlar korktuklarından bir şey yapamıyorlar hocalardan korkuyoruz. bir arkadaşımız hukuk dersine itiraz dilekçesi verdi tüm derslerden kaldı. Elektrikçiler kenan hocadan, bilgisayarcılar namık hocadan iktisatçılar pınar hocadan bizde nilüfer hocadan korkuyoruz. Çünkü bir hoca aynı sınıfta bir sürü derse giriyor. Bütün bu mağduriyetlerimiz giderilir umuduyla yazıyorum. 

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Okan Yıldız    
Divriği Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Adına.

AdminAdmin