3. Sayfa
Giriş Tarihi : 21-05-2011 09:46

32 AY SONRA TAHLİYE

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Teğmen Mehmet Ali Çelebi 2 yıl 8 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen 122’nci duruşmada sanık beyanları alındıktan sonra ara kararlar açıklandı. Mahkeme heyeti, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak, sanık Teğmen Çelebi’nin tahliyesine karar verdi. Çelebi hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koyan heyet, duruşmayı 6 Haziran 2011’e erteledi. Çelebi’nin tahliyesiyle davada yargılanan tutuklu sanık sayısı 23’e düşerken, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanığın tahliye edilmesi yönünde oy kullandı.

32 AY SONRA TAHLİYE


Teğmen Çelebi, Dreyfus davasını örnek göstererek yaptığı savunmasıyla dikkat çekmişti. Teğmen Çelebi, savunmasında, hakkındaki kararla, 1894’te Yüzbaşı Alfred Dreyfus’un haksız tutuklanma kararı arasında paralellik kurmuştu. Bu arada, Çelebi’nin telefonuna Hizb-ut Tahrir üyesine ait bilgilerin yanlışlıkla eklendiği ortaya çıkmıştı.

Balyoz’da iki tutuklama

Balyoz Planı soruşturmasında tutuklanan emekli Albay Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinde yapılan aramada ele geçirilen yeni belgelere ilişkin dün 2 hâkim albay ile bir kurmay albay Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Bir hâkim albay savcılıktan serbest bırakılırken, Hava Kuvvetleri’nde görevli hâkim Albay Bülent Güncal ile Kurmay Albay Mehmet Erkorkmaz “darbeye teşebbüs” iddiasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Büyük ile iki albay, bir binbaşının ardından dünkülerle birlikte 6 subay tutuklanmış oldu.
Yaza Girerken Kilolarınızdan Kurtulun - Hurriyetaile.com dan kadınlara özel ipuçları

AdminAdmin