Selami Alcalı yaptığı açıklamada; STSO Asil meclis üyesi olarak seçilen K.Ç. istifa ettirildikten sonra Sıralamada ilk yedek’te olduğu Kendisinin Meclis Üyesi olması gerekirken 2. yedek üye G.K. Usulsüz Olarak, asil üye olarak atandı. Ancak G.K.’nın de istifa ettirilmesi üzerine diğer yedek üyelerin bilgileri dışında üyelikleri askıya alınarak, 16 Mart 2025 tarihinde seçimlerin yenilenmesi kararlaştırıldı.
Bu süreçte kendisine herhangi bir tebligat yapılmadığını ve hukuka aykırı bir işlem gerçekleştirildiğini belirterek, konuyu yargıya taşıdı. Açılan dava, Sivas İdare Mahkemesi 2025/304 dosya numarasıyla işlem görmeye başladı. Mahkemenin vereceği karar, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki seçim sürecinin geleceği açısından büyük önem taşıyor.
Selami ALCALI, 16 Mart 2025 Tarihinde Yenilenecek seçimlerde Üyelerimizin, Mağduriyetimizi Göz Önünde Bulundurarak oy kullanmalarını Rica Ediyorum. Mahkememizin vereceği kararına inanıyor ve üyelerimizin Sağ duyuyla oyları kullanmalarını rica ediyorum. dedi