Politika
Giriş Tarihi : 01-04-2024 15:15

Seçim sonuçlarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den ilk açıklama

Yerel seçimde hezimete uğrayan partilerden biri de İYİ Parti oldu. Seçim sonuçlarının ardından Genel Başkan Meral Akşener'in istifa edeceği iddia ediliyordu. Gözlerin çevrildiği Akşener, açıklama yaptı, olağanüstü seçimli kongre kararı aldığını duyurdu. Akşener, daha önce yaptığı bir açıklamada seçimde istenilen sonucu alamadıkları takdirde evine döneceğini açıklamıştı.

Seçim sonuçlarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den ilk açıklama

Basın toplantısı düzenleyen Meral Akşener, şunları söyledi:

* Bu seçimlerde de miletimiz bir il, 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere 31 yeri İYİ Parti'ye emanet etti. Bu kıymetli emanet için teşekkür ediyoruz.

* Halen itirazlarımızın sürdüğü, sonucun henüz netleşmediği Ordu, Çanakkale ve Aydın Kuşadası'nda mücadele eden başkanlarıma da teşekkür ediyorum.

* Geride bıraktığımız seçimlerle birlikte milletimizin iki yumruk arasında sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu bir kez daha görmüş olduk.

* Emeklilerimiz bu seçimde 10 bin TL maaşla sefalete mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi.

* Kadınlar, tencerelerin boş kalmasına mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi.

EN ESASLI MESAJ İKTİDARA

* Milletimiz şüphesiz, en esaslı mesajı da iktidara verdi, 'artık yeter' dedi. Yıllardır hak yiyen, hakka giren, hukuku çiğneyen adaletsizliğe 'artık yeter' dedi.

* Habuki biz kendisini defalarca uyarıp 'milletin sesinden kaçma' demiştik.

* Her konuşmamda sayın Erdoğan'a çağrılar yaptım. Sayın Demirel’in lafıyla "Tencere her iktidarı sallar" demiştik. Dün akşam AK Parti eriyen oylarıyla yüzleşti. Erdoğan, umarım ki çağrılarımızın sadece milletin sesi olduğunu anlamıştır. Umarım artık tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı olması gerektiğini anlamıştır, umarım Sayın Cumhurbaşkanı gereken dersi almıştır.

AdminAdmin