Politika
Giriş Tarihi : 21-04-2023 21:53

Akşener Malatya’da: “Milletimiz İYİ Parti’yi birinci, Kılıçdaroğlu’nu da cumhurbaşkanı yapacak”

Millet İttifakı liderleri bayramı deprem bölgesinde karşıladı. Malatya’da vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener’in gündeminde, seçimler, ekonomik kriz ve Sinan Ateş cinayeti vardı.

Akşener Malatya’da: “Milletimiz İYİ Parti’yi birinci, Kılıçdaroğlu’nu da cumhurbaşkanı yapacak”

“14 Mayıs sabahı Türkiye refaha kavuşacak”

Malatya’da Halil İbrahim Sofrası Buluşması’nda vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen Akşener, “Bir ev ve bir sofra düşünün. Kimi Edirne’den, kimi Malatya’dan gelen teyzeler, amcalar, gençler, yaşlıların bir bayram sabahı huzur içinde bir sofranın başında toplandığını düşünün. Kahkahaların atıldığı, herkesin birbirini anladığı bir ev düşünün. Herkesin yemeğini eşit paylaştığı bir ev düşünün. İşte 14 Mayıs tüm Türkiye için böyle bir ev olacak. İçimizi ferahlatan bir güneş doğacak. Tüm Türkiye doğudan batıya kuzeyden güneye bir refaha kavuşacak” dedi.

“Bu seçim rekabetin seçimi olmayacak”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın depremin ardından söylediği “kader planı” sözlerini eleştiren Akşener, “Kader planı olarak pazarlanan sorumsuzluk tarih olacak. Ülkemizin üzerindeki tüm kara bulutlar 14 Mayıs ile birlikte kaybolacak. Çünkü 15 Mayıs’ın şafağında çocuklarımızı adaletsizlikle açlığa mahkum edenler tarih olacak. Ülkemizin içine hapsedildiği tek adam sistemi tarih olacak. Küfre, tehdide baskıya dayanan yönetim anlayışı tarih olacak ve Türkiye tarih yazacak. Şunu asla unutmayın bu seçim kişiler arasındaki bir rekabetin seçimi olmayacak. Türkiye’nin kaderini değiştiren bir seçim olacak. Bir yanda seçim uğruna kadınlara ölümü, şiddeti reva görenler var. Diğer yanda kadınların hak ve hukukunu geliştirmek isteyenler var. Krizleri gizlemeye değil çözmeye talip olan deneyimli bir kadro var” diye konuştu.

Sinan Ateş mesajı

Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’i de anan Akşener, “Bir tarafta Ankara’nın göbeğinde Sinan Ateş’in ölümüne susanlar, diğer tarafta Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili herkesten hesap soracak bir irade var” dedi.

“Birlikte kazanacağız, birlikte tarih yazacağız”

14 Mayıs seçimlerinde milletin en doğru kararı vereceğini vurgulayan Akşener, şunları söyledi: “Bu ülkenin nüfus cüzdanına sahip olan herkes bu milletin ağasıdır, paşasıdır, beyidir. Milletimiz kaliteli bir eğitim hakkına kavuştuğu bir Türkiye hayalimiz var. Milletimiz en doğru kararı verecek. Milletimiz İYİ Parti’yi birinci, Sayın Kılıçdaroğlu’nu da cumhurbaşkanı yapacak.
İYİ Parti olarak sekiz ilde kurduğumuz bu sofraları tüm Türkiye’de kuracağız. Birlikte kazanacağız, birlikte tarih yazacağız.”

AdminAdmin