Gündem
Giriş Tarihi : 11-02-2023 13:08

Kılıçdaroğlu'ndan çadır üreticilerine çağrı: Belediyelerimize ulaşın, satın alıp deprem bölgelerine göndereceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkım meydana gelen illerden olan Malatya'da ve diğer deprem bölgelerinde çadır sorunu olduğunu söylerken, üreticilere çağrı yaparak, "Elinize çadır stoğunuz varsa lütfen büyükşehir belediye başkanlarımıza ulaştırın, kaç çadır varsa satın alacağız ve deprem bölgelerine göndereceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan çadır üreticilerine çağrı: Belediyelerimize ulaşın, satın alıp deprem bölgelerine göndereceğiz

Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki, 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin 6. gününde Malatya'ya gitti. Kılıçdaroğlu'na partisinin büyükşehir belediye başkanları da eşlik etti. 

CHP lideri, depremzedeler için çadıra acil ihtiyaç olduğunu ifade etti.  

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bize aktarılan temel sorun çadır. Hava çok soğuk. Bütün deprem bölgelerine çadır gönderilmesi lazım. İnsanlar acı çekiyorlar soğuktan.

Türkiye'de çadır üreten bütün firmalara sesleniyorum, elinize çadır stoğunuz varsa lütfen büyükşehir belediye başkanlarımıza ulaştırın, kaç çadır varsa satın alacağız ve deprem bölgelerine göndereceğiz. 

Hâlâ çadır sorunu çözülemiyorsa demek ki bir sorunumuz var. Nasıl oluyor da bu kadar hazırlıksız davranabilirler akıl alacak şey değil. 

İnsanlar zaten depremin acısını yaşıyorlar bir de böyle bir sorunla karşı karşıya kalmaları üzüntü verici. 

"Koordinasyonsuzluk sorunları beraberinde getiriyor"

Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir ülke, sorunları çözebilecek imkanları var ama maalesef koordinasyonsuzluk sorunları beraberinde getiriyor. Hükûmete çağrı yaptım, benim seslenmem vatandaşın acılarını duyurmak içindir. Vatandaşın derdini bilsinler. Bu ülkede çadır stokları nasıl olmaz, Kızılay'ın, AFAD'ın çadır stokları nerede? Bunların önceden düşünülmesi gerekirdi. 

Hükûmete çağrı yapıyoruz; bu sorunu çözün. Elinde çadır olan hangi işletme varsa da bize bildirsin, satın alacağız, deprem bölgelerine göndereceğiz."

AdminAdmin