Sivas
Giriş Tarihi : 07-02-2023 18:44

SESOB KRİZ MASASI OLUŞTURDU , YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, depremzedeler için seferberlik ederek kriz masası oluşturdu.

SESOB KRİZ MASASI OLUŞTURDU , YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

Esob Başkanı Hakan Demirgil ve birliğe bağlı oda başkanlarıyla birlikte kriz masasını oluşturduktan sonra oda başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.  
Merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyerek can kaybı ve hasara neden olan depremde afetzedeler için Esnaf teşkilatı yardım seferberliği başlattı.

Son yüzyılın en büyük depremlerinden birini yaşadıklarını ve esnaf teşkilatı olarak duyarsız kalamayacaklarını ifade ederek, maddi ve manevi yardım kampanyası başlattıklarını ifade etti. 
Esnaf teşkilatının toplumda önemli bir yere sahip olduğunu, yardımseverliği ile ön planda yer aldığını belirterek, yaşanan afete duyarsız kalamayacaklarını vurguladı. Esnaf teşkilatının büyük bir aile olduğunu dile getiren Sesob Başkanı Hakan Demirgil, “Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak deprem bölgesinde mağdur olan vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlattık. Öncelikle kampanyamızı su ve ekmek ile başlangıç yapıyoruz. Daha sonra ise kuru gıda, giyecek, yiyecek, giysi, çocuk ihtiyaçları ile devam ettireceğiz. Halkbankası merkez şubesinde depremzedeler için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimiz adına hesap açtırdık. Ayrıca, çocuklar için mama, çocuk bezi, bot, mont, büyükler için mont, bot, hazır gıda ve hijyen malzemeleri için yardım topluyoruz. Acil olarak su ve ekmek yardımlarımızı göndereceğiz. Diğer yardımları da en kısa sürede göndermek istiyoruz.

Meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Acımız büyük ülkemizin ve milletimizin başı sağ olsun. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde yardım ve desteklerle bu sıkıntıları da atlatacağız. İlimizde AFAT başta olmak üzere Valilik ve Belediye ile de irtibat halindeyiz. Kampanyamıza destek olan, katkı sağlayan tüm esnaf ve sanatkarlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Sesob Başkanı Hakan Demirgil, Halkbankası merkezi şubesinde depremzedeler için hesap açtırdıklarını bağış ve destek olmak isteyenlerin Halkbank merkez şubesindeki  TR02 0001 2009 6990 0016 0002 18 nolu İBAN’a yardım yapacaklarını ifade etti.
Demirgil ayrıca, diğer yardımlar konusunda katkı sağlamak isteyenlerin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine teslim etmelerini istedi. 

AdminAdmin