Gündem
Giriş Tarihi : 26-01-2023 18:57

İYİ Partili Cihan Paçacı istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı istifa etti. Paçacı, istifasını "Bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum" diyerek duyurdu.

İYİ Partili Cihan Paçacı istifa etti

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşımıştı. Aday tartışmalarını değerlendiren Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İyi Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" ifadelerini kullanmıştı.

Tepkilere neden olan açıklamalar sonrası Paçacı, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Paçacı, istifasını şu sözlerle duyurdu:

"Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum.

Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan,

Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi,

Aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla;

İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum."

İstifayı Akşener istemiş

Edinilen bilgiye göre Akşener'in Paçacı'nın açıklamalarından duyduğu rahatsızlık parti kurmaylarınca Paçacı'ya iletildi. Cihan Paçacı'nın istifasını Meral Akşener'in istediği belirtildi. Paçacı, parti kurmaylarıyla yaptığı görüşmede istifasını sunmasının ardından Altılı Masa toplantısının devam ettiği İYİ Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı.

Akşener, Paçacı'nın istifa ettiği bilgisini Altılı Masa'daki diğer liderlerle de paylaştı.

AdminAdmin