Sivas
Giriş Tarihi : 02-12-2022 16:16

"Cumhur İttifakı "Doğu" Türkistan yerine başka Bir "Doğu" yu tercih etti"

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, geçtiğimiz gün "Çin Zulmü'nü Protesto Eden Uygur Türklerine Karşı Sergilenen Davranış" hakkında açıklama yaptı.

Sözlerine "Güzel Türkistan, yıllardır Çin zulmü altında. Soydaşlarımız orada gündelik hayatlarını idame ederken bile zorlanıyor." İfadesiyle başlayan Başkan Karasu "Ülkemizde dünyanın dört bir yanında yaşanan zulümlere karşı tepki gösterilirken nedendir bilinmez Doğu Türkistan'da yaşanan zulme herhangi bir tepki gösterilmiyor. Oysa onlar bizim soydaşımız, oysa onlar bizim din kardeşimiz.

Kimsenin pek haberi yok ama Çin, Türkistan'da yaşayan soydaşlarımıza karşı büyük bir zulüm uyguluyor. Onlar için evde Kur'an bulundurmak yasak, Ramazan'da oruç tutmak yasak, Türklüklerini ve dinlerini yaşamak yasak." Sözlerini kullandı. "Geçtiğimiz yıllarda Çin, Doğu Türkistan'da yaşayan her bir Türk'ün evine Çinli bir erkek yerleştirerek 'Akrabalık Politikası' adı altında akıllara tutkunluk veren bir uygulama başlattı" diyen Karasu "Çinli Akraba, yerleştiği Uygur Türklerinin evinde her gün rapor tutmakta, evde namaz kılınıyor veya Kur'an okunuyorsa, evde bulunan erkeğin sakalı İslami usule göre uzatılmışsa, kız çocuklarının etek boyları uzun ise bunları raporuna yazmaktadır.

Sonrasında ise devlete bu durumu bildirmekte ve bu rapor sonucunda da evin reisi işkence kamplarına götürülmektedir." İfadelerini kullandı. "Tarih boyunca Doğu Türkistan'da uygulanan bu zulümlerin bir sonucu olarak binlerce soydaşımız hayatını kaybetmiş, on binlerce soydaşımız ise kayıptır. Ülkemizde yaşayan ve ailelerinin durumunu merak eden soydaşlarımız geçtiğimiz gün bir protesto mitingi düzenleyerek Çin'i protesto etmiştir. Soydaşlarımızın bu haklı protestosu esnasında olay yerine gelen bir 'Türk' polisinin, Türkistanlı soydaşlarımıza karşı sarf ettiği sözler kabul edilemezdir." Dedi. Açıklamalarına " Soydaşlarımıza karşı 'birazdan zorla süpüreceğim hepinizi', 'sizi gözaltına alıp sınır dışı edeceğiz', 'Çin'e git', 'Gazla müdahale et, yok mu gaz' gibi ifadeleri kullanan bir polise bu sözleri söyleten güç ne olabilir? Ülkemizde yer alan milyonlarca nargileci jöleli dikkat çekmezken, aileleri ve akrabalarının peşine düşen Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz mi rahatsızlık vermiştir? Her cümlesine yerli ve millilikten dem vurarak başlayan birçok insan bu sözlere neden tepki vermemektedir?" sorularını sorarak devam eden Başkan Karasu, "Bu durum bizlere göstermektedir ki içerisinde milliyetçi olduğunu iddia eden bir partiyi de barındıran Cumhur İttifakı "Doğu" Türkistan'a karşı bir başka "Doğu" yu tercih etmiştir. Aksi takdirde polisin sarf ettiği bu sözler başka bir şekilde açıklanamaz" sözleriyle açıklamalarına son verdi.

AdminAdmin