Politika
Giriş Tarihi : 18-11-2022 22:35

AK Parti'nin anketi: Yüzde 40'ı geçiyor, Erdoğan yüzde 50'nin üzerinde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partisinin oy oranının yüzde 40'ı geçtiğini iddia etti. Şen ayrıca, Erdoğan'ın da yüzde 50'nin üzerinde oy alacağını öne sürdü.

AK Parti'nin anketi: Yüzde 40'ı geçiyor, Erdoğan yüzde 50'nin üzerinde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen Siirt'te partisinin il başkanlığınca düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şen burada yaptığı açıklamalarda partisinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranını da açıkladı. 

Şen seçim çalışmalarını, partilerinin bir önceki seçimde aldığı oy oranının üzerine çıkması için sürdürdüklerini belirterek, "Son 2 aydır AK Parti'nin oy oranı yüzde 40'ın üzerine oturdu" dedi.

Şen açıkladığı, yüzde 40 oranının üzerini hedeflediklerini söyledi: "Fakat biz parti olarak bunu yüzde 45-46'ya çıkarabileceğimizi hesaplayabiliyoruz."

Ayrıca Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 52 oy aldığını iddia etti.

Şen, "Cumhurbaşkanımızın da 55'in üzerine çıkabileceği aynı analizlerden ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Şen, 3-5 ay önce partilerinin oy oranının yüzde 34'e düştüğünü açıkladığını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bazı arkadaşlar dediler ki, 'Yahu teşkilatın moralini bozar, niye öyle söylüyorsun?' Dedim 34'e düştük. Teşkilatın moralini bozmaz, aksine teşkilat der ki 'Aman Allah'ım 34'e mi düştük? Bu bize yakışmaz, biz AK Parti'yiz. Biz 40'lı, 50'li rakamlarla konuşulan bir parti olmalıyız.' Silkinir, kendine gelir. Nitekim öyle oldu. Cumhurbaşkanımızın küresel liderliği, 6+x, y, z masanın gayrimilli oluşunun anlaşılması, bir Biden masasının olduğunun anlaşılması, oradan bir şey çıkmayacağının, bir liderliğin çıkmayacağının görülmüş olması gibi sebeplerle AK Parti yüzde 42, Cumhurbaşkanımız da yüzde 52... Gençlerin birinci partisiyiz. 2023 seçimlerine doğru gidiyoruz. Onun için sahalardayız. 42 yetmez, 52 yetmez diyerek Siirt'teyiz" dedi.

Şen, AK Parti'nin gençlerden büyük destek gördüğünü vurgulayarak, "Ak Parti olarak gençlerin birinci partisiyiz. Yüzde 40'a yaklaşıyor gençlerin oyu. Parti oyumuz 42, gençlerin oyu 38... Bu 38, Ak Parti'yi takip eden iki partinin toplamı kadar neredeyse. AK Parti olarak, takip eden iki partiden daha yüksek bir oy oranına sahibiz."

Şen son olarak, "Gençlerin en beğendiği lider ve Cumhurbaşkanlığında da en yüksek oranda oy verdiği lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bilimsel verilerle konuşuyorum, öyle konuşmak gerektiğini de düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

Haberler

AdminAdmin