Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
Giriş Tarihi : 15-11-2022 03:27   Güncelleme : 15-11-2022 03:42

SBTÜ bu sefer Sivaslı rektörünü arıyor !...

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde (SBTÜ) rektör Prof. Dr. Mehmet Kul’un görev süresinin sonuna gelindi. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yeni rektörünün kim olacağı merak konusu olurken, YÖK tarafından yayınlanan ilanda adayların 18 Kasım Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapabilecekleri bildirildi.

SBTÜ bu sefer Sivaslı rektörünü arıyor !...

4 yıl önce Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörlüğüne atanan Sivaslı olmayan  Kahmramanmaraş / Elbistan'lı Prof. Dr. Mehmet Kul'un görev süresinin dolmasına kısa bir zaman kaldı. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yeni rektörün kim olacağı merak konusu olurken, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) de aralarında Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de bulunduğu 9 üniversite için rektör adaylığı başvuru şartları ve son başvurusu sürecini içeren ilanı yayınladı.

YÖK’ün resmi web sitesinde yer alan ilana göre 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnam​esi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca Balıkesir Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Harran Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine​​ rektör ataması yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş olan şartları taşıyan adaylar 7 Kasım 2022 tarihi itibariyle başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, rektör adaylığı bilgi formu, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduğuna dair belge, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde bulunan; "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak" şartını sağladığını gösterir belge, bulundukları veya son görev yaptıkları üniversiteden alınan disiplin kaydını da gösteren hizmet döküm belgesi ile 18 kasım 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar YÖK Başkanlığı’na başvuruda bulunabilecek.

80’E YAKIN İSMİN ADAYLIĞI KONUŞULUYOR

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü için çok sayıda adayın başvuru yaptığı kulislerde konuşuluyor. 80’e yakın ismin Rektör olmak için YÖK’e başvuruda bulunduğu ya da 18 Kasım tarihine kadar bulunacağı yönünde kulis söylemleri devam ederken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden daha önce başvuruda bulunmuş adaylar başta olmak üzere yeni Profesör kadrosuna atanan isimlerin rektörlük için aday olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Sivas dışındaki birçok üniversiteden de Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü için adayların var olduğu konuşulurken yeni rektötün Sivaslı olması bekleniyor.

2023 seçimleri öncesi kamuoyu, seçmen Cumhur ittifakı Milletvekillerinin ve siyasilerinin 2018 yılındaki atamada olduğu gibi bir siyaset izleyip izlemeyeceklerini, nasıl bir tutum izleyecekleri, tercih kullanacakları, hassasiyet ile takip ediyor ve Sivaslı bir rektörün SBTÜ atanmasını önemine vurgu yapıyor.

AdminAdmin