Sivas
Giriş Tarihi : 09-11-2022 14:49   Güncelleme : 09-11-2022 15:15

Eken: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümünde saygı, .....”

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı

Eken:

Eken, “Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu, örnek devlet adamı ve askeri deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Eken mesajında şunları kaydetti; “1919 yılında Samsun’dan yaktığı kurtuluş meşalesi Sivas’ta yapılan Kongre ile ete kemiğe bürünmüş ve yol haritası çizilmiştir. Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, devlet adamlığı ve askeri yetenekleriyle çağının en önemli liderlerinden biri olmuştur.

Milletimizin iman dolu yüreğiyle, inancıyla, yokluk ve yoksulluk içerisinde başlatılan Kurtuluş Savaşı büyük bir zaferle sonuçlanmış, büyük zafer sonucu milletimizin iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk’ün göstermiş olduğu hedefte ilerleyen Türkiye, büyük bir istikrar, azim ve güven içerisinde dünyada söz sahibi devletler arasında yerini almıştır.

‘Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir’ diyen Ulu Önder, ‘Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle değil, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır. Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır. Fakat yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır’ sözleriyle üreten Türkiye olmanın önemine dikkat çekmiştir. Bizlerde İş dünyası olarak, üreten Türkiye için daha çok çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 84’üncü ölüm yıldönümünde saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz.”  

AdminAdmin