Sivas
Giriş Tarihi : 23-09-2021 12:28

Sivas'ta Berber, Kuaför ZAM'ına BBP'den tepki...

Son günlerde pek çok alanda yapılan zamlara bir yenisi daha eklendi. Sivas Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından alınan kararla berberlerin fiyat listeleri güncellendi.

Sivas'ta Berber, Kuaför  ZAM'ına BBP'den tepki...

Sivas Berberler Kuaförler ve Güzellikleri Salonları Esnaf Odası Başkanlığı’nın talebi üzerine Sivas Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından alınan kararla Sivas’ta berberlerin fiyat tarifesi güncellendi.

Yeni tarifeye göre saç-sakal-yıkama-fön 70 lira, saç kesimi 40 lira, sakal kesimi 20 lira, saç yıkama fön jöle şekil verme 30 lira, modaya göre sakal tıraşı 30 lira, 0-12 yaş saç kesimi 30 lira, er erbaş saç sakal kesimi 45 lira, ense temizleme 10 lira, bıyık boyama 30 lira, saç boyama 150 lira, dükkan dışı tıraş 100 lira, damat tıraşı 250 lira, sır ağda 20 lira, maske 20 lira olarak açıklandı.


Fahiş fiyat artışına Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Uğur Bulut Sosyal Medya hesabından tebki gösterdi. Bulut yaptığı açıklamada; Bu zam haberi sosyal basın paylaşımlarında dolanıyor.

Bende eski Fiat tarifesi ile karşılaştırdım Şayet Doğru ise % 66 dan başlayıp % 100 e varan zamlar söz konusu.

Evet doğrudur ekonomik kriz ve Pandemi den dolayı Berber ve kuaför esnafı çok ciddi manada etkilenmiştir. Ancak yapılan zamlar çok fazladır bu zam alım gücü zaten düşmüş vatandaşımıza eziyet esnafımıza da iyilik değildir.

Bu zammın tarifini vatandaşımız şöyle yapıyor Devletimize gidecek bir özel tüketim vergisi ( ÖTV) var ise hay hay yoksa tek kelime ile vatandaşı ezmektir" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin