Sivas
Giriş Tarihi : 10-03-2021 00:12

Ayhan: "İhtiyaç sahiplerini gözetmeli ve ibadetlerimizi aksatmamalıyız"

Sivas Valisi Salih Ayhan Miraç Kandili dolaysıyla bir açıklama yaptı.

Ayhan:

 

Vali Ayhan yaptığı açıklamada "Üç aylar içerisinde idrak ettiğimiz mübarek gecelerden biri olan Miraç Kandili’ne erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerine yer verirken; 

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV), Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya oradan da Sidretü’l Münteha denilen ulvi bir makama yükseltilişini ifade eden ‘Miraç’, toplumu cehaletin karanlığından kurtaran Cenabı Allah’ın, Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselama müjdeler verdiği kutsal bir gecedir.

İnsanı, eşref- i mahlûkat yani yaratılanların en şereflisi kılan Rabbimizin sonsuz rahmet ve merhametinin tecellisi olan bu mübarek gece; gönlümüzü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana idrak ettiği mübarek bir gecedir.

Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu kandil gününde, kutlu yolculuğun anlamını kavramaya, insan olarak vazifelerimizi yerine getirmeye çalışmalı, devletimizin bekâsı, bütün insanlığın sağlığı, huzur ve mutluluğu için dua etmeli, büyüklerimizi, komşularımızı, eş dost ve akrabalarımızı aramalı, ihtiyaç sahiplerini gözetmeli ve ibadetlerimizi aksatmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm hemşerilerimin, aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve İslâm âleminin mübarek Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu gecenin ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini, salgından kurtulmamıza vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

AdminAdmin