Gündem
Giriş Tarihi : 16-11-2020 15:33

Yerliye 6.5, Yabancıya 13 bin lira maaş

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesindeki öğretim üyesi alımı bir kez daha haberlere konu oldu. Daha önce bir çok şaibeli personel alım ilanıyla gündeme gelen üniversite bu kez de, Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne yabancı bir öğretim üyesi aldı.

Yerliye 6.5, Yabancıya 13 bin lira maaş

"Türk Diline Yabancı Hoca" bugün Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bir çok bölüme yeni öğretim üyesi ve görevlisi aldı. Yapılan alımlarda yabancı akademisyenler dikkat çekti. Üniversite yönetimi Türki Dili ve Edebiyatı bölümüne, "eleman ihtiyacımız" var diyerek Kazak uyruklu Dr. Marlen Adilov'u getirdi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; Gaziosmanpaşa Üniversitesi yönetimi Türki dili bölümüne yabancı hota almakla kalmadı, sosyoloji bölümüne de İranlı olduğu bildirilen Farsça uzmanı Dr. Raheb Mohammadi Ghanborlau'yu atadı.

Atamalarda yabancı öğretim görevlilerine verilecek maaşlar da dikkat çekti. Alınan iki yabancı öğretim görevlisine 13'er bin lira maaş ödeneceği belirtildi. Aynı üniversitede yerli profesörler 10 bin lira maaş alırken yeni alınan yabancı öğretim üyelerinin 13'er bin lira alacak olması da başka bir tartışmanın konusu oldu.


YABANCIYA YERLİNİN İKİ KATI MAAŞ...

Son zamanlarda şaibeli şekilde adrese teslim personel alım iddiaları ile gündeme gelen Gaziosmanpaşa Üniversitesinde 13.000 lira maaşla göreve başlatılan yabancı öğretim üyeleri ile aynı statüdeki yerli öğretim elemanlarının 6.500 lira maaş aldığı belirtildi.

AdminAdmin