Gündem
Giriş Tarihi : 02-09-2020 14:23

BAŞKAN HAKAN DEMİRGİL’İN 101.YILINDA 4 EYLÜL MESAJI:

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, 4 Eylül 1919 Sivas Kongresinin 101. yıldönümü dolayısıyla esnafa video mesajla seslendi.

BAŞKAN HAKAN DEMİRGİL’İN 101.YILINDA 4 EYLÜL MESAJI:

 

Başkan Hakan Demirgil, küresel çetelerin, kadim düşmanların, Türk milleti ve Anadolu üzerindeki hesaplarının bitmediğine dikkat çekti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin de bunun bir parçası olduğunu vurguladı.

Başkan Demirgil, esnafa birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Sivas ve Sivaslı 101 yıl önce yaptığı bugün de yarında memleketin selameti tehlikeye düşünce hürriyet sevdalısı yerli ve milli güçlerin yanında yer alacağına işaret etti.

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil video mesajında: “Hatta canıyla, malıyla,her şeyiyle bu mücadelenin en ön saflarında yer alacaktır. Bu miras bize ecdadımızdan, şehrimizden, inancımızdan mirastır ve bu karakter değişmeyecek bir hakikattir. Her karışı Şehitlerin kanı ile sulanan bu topraklarda Allah'ın izni ile hiçbir zaman bayrak inmez ezan susmaz.”dedi.

Demirgil, mesajını, “Son sözümüz ve parolamız Ya İstiklal, Ya Ölüm, Milli Sınırlar İçinde Vatan Bir Bütündür, Bölünemez”diyerek noktaladı.

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil’in 101 yılında 4 Eylül mesajı videosu ve metni:

Aziz Dostlar, Sevgili Kardeşlerim;

Küresel çetelerin ve kadim düşmanlarımızın, Türk milleti ve Anadolu üzerindeki hesapları bitmemiştir. Hiç bitecek gibi de gözükmüyor.

Küresel güçler geçtiğimiz Yüzyılın başında yaptıklarını bu yüzyılda da taşeron örgütleri vasıtasıyla yapmaya çalıştılar fakat milletin dirayeti ve devletimizin iradesi karşısında en son 15 Temmuz 2016’da da Türkiye’nin bir saat bile esir edilemeyeceğini bütün dünya anladı.

Bu çok net ama artık küresel güçler terör denilen asimetrik savaş yöntemleriyle hala ülkemiz üzerinde baskı kurmaya çalışmaktadır. Ama bu yöntemler de milletimiz üzerinde başarıya ulaşamayacaktır.

Artık Türkiye ile dolaylı dolaysız yollarla uğraşan devletlerin zamanı dolmuştur. Bu toplumların enerjisi bitmiştir.

21. Yüzyılın Türkiye’nin yüzyılı olacağına inanıyoruz.Türk milleti yeniden dirilişin haşmetiyle bütün şer güçlere meydan okuyor. Bu ruh Sultan Alparslan’ın Selahattin Eyyubi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in, Mustafa Kemal’in ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ruhudur. Bu ruh “ La ilahe illallah” diyen ruhtur. Bu ruh İlay-ı kelimetullah uğruna nizam-ı alem diyenlerin ruhudur. Bunun önemini anlarsak, ayrılıklarda değil ortak paydalarda buluşursak 21. Yüzyıldan karlı çıkacak biz olacağız.

Sevgili Kardeşlerim;

Bu memleket şehit kanlarıyla sulanarak vatan yapılmıştır, vatan uğruna nice canlar feda edilmiş Çanakkale’de, Sakarya’da, Kut’ül Amare’de son olarak ta 81 İl’in meydanlarında bütün dünya buna şahit olmuştur. Bundan sonra bize düşen görev bir birimizi daha çok severek, kenetlenmek, birlik ve beraberlik içinde çok çalışarak ülkemizi güçlendirmek bugün 20 gelişmiş ülkeler içinde olan yerimizi 2023’leri 2071’leri hedefleyerek  daha üst sıralara taşımaktır.

Biraz tarih bilgisi olan kişiler 1914 yılında neler yaşandığını, koca Cihan Devletinin hangi kumpaslarla savaşa sokulduğunu ve sonunda emperyalistlerce paylaşılan tek ülkenin de Osmanlı toprakları olduğunu hatırlayacaktır. Sevr dayatmasının hangi şartlarda ortaya çıktığı malumdur. Ama unutulmasın ki bu milletin tarihi hafızası ve iradesi vakti gelince saat gibi işler.

Çok zor şartlar altında bu millet dünya tarihine geçen bir destan yazarak adeta küllerinden yeniden doğarak Kürd'ü, Türkmen'i Alevi'si Sünni'siyle Milli Mücadeleyi zafere ulaştırmıştır.  Bugün de Sevr hayalleri kuranlar varsa bilsinler ki o hayaller kendilerine bir kabus olarak döner. Bu millet bu vatanı hiçbir şeye değişmez, hiç kimseye feda etmez. Yine Hasan ile  Hasso, Ömer ile Ali omuz omuza, aynı ideal için tek yürek olur emperyalistlere unutamayacakları bir ders daha verir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Sevgili Hemşerilerim;

Sivaslı yüzyıl önce emperyalizme karşı nasıl dik durdu ve yeni devletin temelleri nasıl bu şehirde atıldıysa bundan sonra da aynı şuuru ve kararlılıkla kutlu yürüyüşüne devam ediyor.

Türkiye'nin tarihine, değerlerine dönüp bağımsız ve bağlantısız bir siyaset güttüğünü gören emperyalistler türlü kılıklara bürünmüş maşalarını kullanmaya başladı. Amaç, cihan devleti olma yoluna giren Türkiye'nin hızını kesmek ve yeniden kendilerine muhtaç durumuna düşürmektir.

Sultan Abdülhamit'e muhalefet eden vatanseverler sonradan çok büyük nedametler getirmiştir. Bugün de  resmin tamamına bakmadan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhalefet eden sözde vatanseverler görüyoruz. Particiliği, hasetçiliği, bütün grup aidiyetlerini bir an bir kenara bırakalım, şurası yadsınamaz bir gerçek ki Sayın Cumhurbaşkanı bu milletin tarihine geçmiş bir liderdir. Bunu hazmedemeyenlere tavsiyem  ona düşmanlık eden  içerideki ve dışarıdaki güçlere ve kirli ittifaklara bakmalarıdır. Dolayısıyla bu millet Sultan Abdulhamid'i bilemeden kurban verdi ama artık her şeyi biliyor ve görüyor. Bu millet Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı küresel güçlere ve işbirlikçilerine yedirmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanına karşı birleşen iç ve dış güçlerin amacı esasında büyüyen ve kendi değerine dönen Türkiye'yi yok etmektir. Olay bu kadar net ve basittir. Millet sevdalılarının dikkatli ve sorumlu olması gerekiyor.

Bu vesile ile halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini asla kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz.

Sevgili Dostlar;

Türkiye yüklerinden arınıp doğrulduğu vakit bu kez ekonomik saldırılar, finansal operasyonlarla karşı karşıya kalıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yüzyıllık devrimler yapan Türkiye’nin önü açıktır, kimsenin bundan şüphesi olmasın. Biz Sivaslı oto sanatkarları esnafları olarak her zaman bu kutlu yürüyüşte yer alacağız, her şeyimizle mücadelenin içinde olacağız. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.

Bu vesile ile başta milli mücadelemizin kahraman şehitleri ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehitlik mertebesine ulaşan kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. Rabbim; şefkatiyle, merhametiyle kuşatsın, Peygamber Efendimize komşu eylesin. Gazilerimize de minnet borçlarımızı bildiriyoruz.

AdminAdmin