Sivas
Giriş Tarihi : 18-05-2020 19:24

STK’ların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken ile Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

STK’ların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları…

STSO Başkanı Mustafa Eken de 19 Mayıs 1919'un, yokluk içindeki bir milletin iman dolu yüreğiyle topyekun harekete geçerek, vatan toprağına ayak basanları yurttan atmak için harekete geçtiği önemli bir adım olduğuna işaret ederek, "Milli Mücadele'nin başlangıcı 19 Mayıs, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir."

SESOB Başkanı Köksal ise bağımsız ve özgür bir millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için ülkeye sahip çıkılmasını, geçmişte verilen mücadelelerin önemini, genç kuşaklara en iyi şekilde anlatılması gerektiğini belirtti.

Sivas Tesviyeciler, Madeni ve Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil ise, “Düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle hedefine ulaşan istiklâl ve istikbal mücadelesinin bugünkü varisleri gençlerimizdir. Maneviyatımızdan aldığımız güç ve inançla, hürriyetimizi ve bağımsızlığımızı muhafaza etme kararlılığımız hep sürecektir. Kendi ruh köklerine bağlı bir şekilde vatan, bayrak sevgisi ile yetişen gençlerimiz, ecdadından devraldıkları mirası, aklın ve bilginin rehberliğinde büyük bir gurur ve fedakârlık duygusuyla yarınlara taşıyacaklardır.

Bu inanç ve düşünceyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tüm esnaf ve sanatkarlarımız adına kutluyorum. Vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.


AdminAdmin