Kültür-Sanat
Giriş Tarihi : 19-11-2015 22:24

HATEMİ'DEN GÖRÜLMEMİŞ ESERLERİYLE ABİDİN DİNO SERGİSİ

Ressam Abidin Dino'nun özel koleksiyonlarda bulunan, daha önce kamuoyu önüne çıkmamış eserleri, Pera'nın tarihi binalarından Ravouna1906 binasında sergilenmeye başladı.

HATEMİ'DEN GÖRÜLMEMİŞ ESERLERİYLE ABİDİN DİNO SERGİSİ

 

Ressam Abidin Dino'nun özel koleksiyonlarda bulunan, daha önce kamuoyu önüne çıkmamış eserleri, Pera'nın tarihi binalarından Ravouna1906 binasında sergilenmeye başladı. 

Dünyaca ünlü sanat eleştirmeni ve sanat organizatörü Ali Hatim küratörlüğünde gerçekleştirilen serginin açılşı münasebetile düzenlenen kokteyle, iş, snat ve cemiyet dünyasının seçkin isimelrinin yanı sıra, Dünya Sanat Eleştirmenleri Birilği Mütevelli Heyet Üyesi Birol Önderin, Uluslararası Sanarçılar Koleksiyonerler ve Sanatseverler Konsorsiyumu Yakın Doğu ve Balkanlar Yönetim Kurulu Üyesi Boğaç Yüzgül ve Türkiye Güzel Sanatlar Erbapları ve Ressamlar Platforum Başkanvekili Oktay Kabdan gibi sanat camiasının önde gelen isemleri katıldı. 

İstanbul’un en özel bölgelerinden biri Pera’da yükselen, tarihi dokusunu yüz küsür senedir kusursuza yakın koruyan Ravouna1906 binası, şimdi de sanata evsahipliği yapmaya başladı. 

Ravouna1906’in iç mimarı Alexandre D. Neocosmos adını alan katı, bir galeriye dönüştürülerek, özel koleksiyonlardan derlenmiş Abidin Dino eserleriyle, kaçırılmaması gereken bir sergiye imza attı. 

20 Kasım – 4 Aralık tarihlerinde, Ravouna1906, orijinalliğinden ödün verilmemiş asırlık ahşap dolapları ve incelikli trabzanlarıyla Dino’nun sanatını kadrajlıyor. 

Serginin koleksiyonerler ve tüm sanatseverler tarafından ilgiyle izleneceği bekleniyor. 

Sanata yön veren ustaları düzenli olarak ağırlamayı hedefleyen Ravouna1906, cafe; restoran; 8 odalı butik otel ve terası ile İstanbul’a keyif katan bütünlüklü bir mekan olarak hizmet vermeye devam ediyor.
 

İstiklal Caddesi’nde, şehrin en özel mekanlarından birinde, Ravouna1906’da, Türk sanatının en özel sanatçılarından birinin eserleri sergileniyor. 

Tarihe, sanata saygıyla varolan Ravouna1906, 20 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında çok yönlü sanatçı Abidin Dino’nun daha önce görülmemiş eserlerini biraraya getiriyor. Sergide, sanatçının guaj tekniğiyle yapılmış 20 kadar küçük ebatta eseriyle 30’un üzerinde kara kalem ve çini karışık teknik çalışması yer alacak. Ali Hatemi küratörlüğünde, Paris ve İstanbul’daki özel koleksiyonlardan derlenen, çeşitli müzayedeler dışında görülmesi kolay olmayan eserlerin yer aldığı sergi, Ravouna1906’nın ilk sergisi olma özelliğini taşıyor. Sergi iki hafta boyunca 12:00 – 22:00 saatleri arasında açık olacak. Ravouna1906, Abidin Dino’nun ardından Türkiye’nin ve Dünya’nın önemli sanatçılarının eserlerini sanat ve şehir meraklılarıyla buluşturmaya devam edecek.

Çokyönlü kültür insanı, ressam, heykeltıraş Abidin Dino’nun (1913-1993) Paris ve İstanbul’daki özel koleksiyonlardan derlenmiş eserlerinden oluşan sergi, İstanbul Pera’daki tarihi Ravouna1906 binasındaki galeride açıldı. 

Ravouna1906’nın iç mimarı Alexandre D. Neocosmos adını alan katındaki galeride, 20 Kasım’da açılan bu özle sergi 4 Aralık’ta sona erecek.

Abidin Dino’nun daha önce sergilenmemiş eserlerinin yer alacağı belirtilen sergide, sanatçının guaj tekniğiyle yapılmış 20 kadar küçük ebatta eseriyle 30’un üzerinde kara kalem ve çini karışık teknik çalışması görülebilecek. 

Ali Hatemi küratörlüğündeki sergi, Ravouna1906’nın ilk sergisi.


 

Abidin Dino sergisi, Utku Varlık’ın sanatçı hakkındaki övgüye değer yazısıyla tanıtıldı. 

BURÇAK SÜZGÜNOĞL-BERİL DURU HANBEDİROĞLU/BALKAN SANAT HABER AJANSI


 

MASALCI - CEGUESE -MASALCI - CEGUESE -