Sivas
Giriş Tarihi : 12-11-2015 14:16

Sivaslılar “12. Birlik Aşuresi”nde Buluştu

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanlığı'nca ve Sivas'ta faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen '12. Birlik Aşuresi' programı Kongre Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi.

Sivaslılar “12. Birlik Aşuresi”nde Buluştu
Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanlığı'nca ve ilimizde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen '12. Birlik Aşuresi' programı Kongre Müzesi bahçesinde gerçekleştirildi.

 
Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği öncülüğündeki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek ortaklaşa düzenledikleri etkinliğe, Vali Âlim BARUT'un yanı sıra; Belediye Başkan Vekili Erdal KARACA, Vali Yardımcıları, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ertan BUYRUK, protokol üyeleri ile Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda konuşan Vali Âlim BARUT: “Peygamberimizin Allah’ın ayı olarak haber verdiği Muharrem Ayı, bereket ve feyzin, birlik ve kardeşliğin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Zira aşure günü diğer günlerden daha bereketli ve mübarek bir gündür. Aşure gününün bu manevi ve berraklığının yanında bizleri derinden hüzne boğan ve içimizi sızlatan bir tarafı da vardır. Bu tertemiz berraklığın üzerinde Kerbela karanlığının kesafeti de görülmektedir. Hicretin 61. yılının Muharrem'ine ait 10. gününde Hazret-i İmam Hüseyin (r.a.) 55 yaşında iken ailesiyle birlikte Kerbelâ'da hunharca şehit edilmiştir. Yarım asır öncesinden peygamberimizin bizzat haber verdiği bu ciğerleri yakan olay, Hazret-i Hüseyin'i cennet gençlerinin efendisi olma şanına yüceltmiştir.
 
 
Aşure gününden ziyadesiyle ders almalıyız ki bir daha Kerbelalar yaşanmasın ve beraberliğimize leke sürülmesin. Bu vesile ile aşure gününün bütün sene birliğimize ve kardeşliğimize vesile olması temennisiyle en içten, hayır dileklerimi belirtir, aşure gününü aslına ve ruhuna uygun olarak değerlendirmemizi diler, selam ve sevgilerimi sunarım.” ifadelerine yer verdi.
 
 
12. Birlik Aşuresi programı, Vali Âlim BARUT’ un Sivas Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkan Beşir KÖKSAL’a plaket vermesi ve yapılan duanın ardından katılımcılara Aşure dağıtılmasıyla son buldu.
 
AdminAdmin