Sivas
Giriş Tarihi : 31-10-2015 22:30

Esnaf Teşkilatı Protokolü ile Kahvaltıda Buluştu

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından İstişare toplantısı yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Esnaf Teşkilatı Protokolü ile Kahvaltıda Buluştu

Taştanlar salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına TBMM başkanı İsmet Yılmaz, milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, milletvekili adayları Habip Soluk, Hakan Akkaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, il protokolü, merkez ve ilçe oda başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, esnaf teşkilatının çalışmaları ve esnafa yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Esnaf ve sanatkarın ülkenin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahip olduğunu vurgulayan Sesob Başkanı Köksal, Ak parti iktidarında gerek ülkenin gerekse de ilimizin, esnaf ve sanatkarın önemli sorunlarının çözüldüğünü ancak bunun yeterli olmadığını dile getirerek, eski sanayi çarşısı esnafların mağduriyetinin giderilmesini, el sanatları çarşısının biran önce hayata geçirilmesi, cansuyu kredilerinin tekrar verilmesi, noter tasdiklerinde odalardan kayıt belgesi istenmesi, seyfbelinde yapılacak sanayi sitesine destek verilmesi, emeklilerden kesilen destek priminin tamamen kaldırılması, halk otobüsü esnaflarının mağduriyetinin giderilmesi ,konularında destek istedi.

Sesob Başkanı Beşir Köksal, ilimizin ortak sorunlarını da birkez daha gündeme getirerek, TBMM başkanı İsmet Yılmaz ve milletvekillerinden gerekli hassasiyeti göstermelerini talep ettikten sonra hizmetleri için de teşekkür etti.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise esnaf teşkilatı ile bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, eski sanayi projesinin hazır olduğunu, esnaf yapısını güçlendirmek ve bir araya getirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Sivas’ta yeni bir sanayi sitesi oluşturmak için Seyfebelinde çalışmaların yapıldığını vurgulayan başkan Aydın, bu konuda projelerin yapıldığını ve meclis başkanının da yakından takip ettiğini vurguladı. Başkan Aydın, el sanatları çarşısı içinde iki ayrı çalışma yapılarak bir üretim merkezi bir de satış amaçlı kale bölgesinde çarşı yapacaklarını dile getirdi.

Ak Parti milletvekili adayı Habip Soluk ise esnaf ve sanatkarların şehrin her köşesinde insanlar hizmet eden birimler olduğunu hatırlatarak, esnafların bağlı olduğu odalarında memleketin dertlerine ortak olan, sorunları ve problemleriyle birlikte değerlendiren birimler olduğunu belirterek, toplantıyı düzenlenen Sesob Başkanı Beşir Köksal ve yönetimine teşekkür etti.

Esnaf teşkilatının sorunlarını dinledikten sonra kürsüye çıkan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz,” Yapılan bu toplantıda gündeme gelen sorunları ve konuları başkanımızdan aldıktan sonra çözümü için gerekil çalışmaları yaparak takipçisi olacağız.”dedi.

Son günlerde yaşananlar nedeniyle ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan meclis başkanı İsmet Yılmaz, Sivaslıların da birlik ve beraberliği sağlayacağına inandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Sesob Başkanı Beşir Köksal, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’a Divriği ulu caminin yer aldığı plaket hediye ederken, bir esnaf ta yaptığı Türk bayrağı çalışmasını hediye etti.

 

 

AdminAdmin