FORD OTOSAN ÇİN ' İ AŞTI

Türkiye'de ara sıra da olsa iyi şeyler oluyor.

Sektörel - 26-07-2014 03:38

FORD OTOSAN ÇİN ' İ AŞTI

FORD Otosan, dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de kamyon üretimi için lisans verecek.

Böylece, Ford Otosan mühendislerinin imzasını taşıyan kamyonların şasi ve kabinleri Çin’de üretilebilecek.

FORD Otosan mühendislerinin imzasını taşıyan kamyonların şasi ve kabinlerinin Çin’de üretimi için Ford Otosan, Ford Motor Company ve Ford Global Technologies, Jiangling Motors Corporation ve kuruluşu JMC Heavy Duty Vehicle şirketleri arasında teknoloji lisans anlaşması imzalandı. Ford Otosan açıklamasına göre şirket, dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’de kamyon üretimi için lisans verecek. Bu kapsamda Ford Otosan, Nisan 2013’te Jiangling Motors Corporation Limited Şirketi (JMC) ile Ecotorq motorların Çin’de üretimi için gerçekleştirdiği motor teknolojisi lisans anlaşmasının ardından, şimdi de kamyon şasi ve kabin lisans anlaşmaları ile kamyon üretim lisans anlaşmasını tamamladı.

Ford marka kamyonlarının şasi, kabin ve parçalarının tasarımı, üretimi ve satış sonrası hizmetleri ile ilgili ürün teknolojisi ve know-how aktarımını öngören lisans ile komple kamyon lisansı tamamlanıyor. Yüzde 100 Ford Otosan mühendisliğine sahip Ecotorq motorlarla üretilecek olan kamyonlar, JMC markası ile satışa sunulacak. Lisans anlaşması, üretimin başlayacağı 2016 yılından itibaren 12 yıl geçerli olacak. Birim başına ortalama lisans bedeli şasi için 390 Euro ve kabin için 39 Euro olacak. JMC, Ford Otosan’a 8 milyon Euro başlangıç lisans ücreti ödeyecek.

Ford dünyasının Avrupa’daki üretim üssü olan ve Türkiye’nin otomotivde en büyük Ar-Ge yapılanmasına sahip Ford Otosan’ın 1300 Ar-Ge mühendisinin 500’ü Ford Cargo kamyonların geliştirilmesi için çalışıyor.

BALKAN HABER AJANSI Ekonomi Haberleri Genel Direktörü Rüya Seyhan Akçam, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ile özel görüştü. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 'Türkiye'nin adını bir kez daha dünya semalarına yazacak, Çin Seddi'ni de aşmış olacağız' diye konuştu. 

Son dönemlerde önemli işlere imza attıklarının altını çizen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “1959 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz 180 bin adedin üzerinde kamyon ve 550 bin adedin üzerinde motor üretimine, ağır ticari ve dizel motorlardaki Ar-Ge birikimimizi ekliyor ve global başarılarımızla taçlandırıyoruz” ifadesini kullandı. 

Global mühendislik

FORD Otosan olarak Ecotorq motorlarla başlattıkları teknoloji lisans anlaşmasını şasi ve kabin lisansları ile tamamlayarak dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin’e mühendislik ihraç ettiklerini aktaran Yenigün, “Motor teknoloji lisansı ile başlayan Çin’deki yolculuğumuzu şasi ve kabin lisans anlaşması ile devam ettirerek komple kamyon üretimi için lisansı tamamlamış bulunuyoruz. Ford Otosan’ın global arenadaki yeri ve global mühendislik gücü ile Türkiye ekonomisine ve otomotiv sektörüne katma değer sağlamaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi. 


Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
11 araştırma şirketinin açıkladığı anket sonuçlarının ortalaması paylaşıldı

11 araştırma şirketinin açıkladığı anket sonuçlarının ortalaması paylaşıldı

27-03-2023 - Sektörel

Grip aşısında kapsam genişledi

Grip aşısında kapsam genişledi

03-10-2022 - Sektörel