SCÜ’de 300 elektrikli araç var, gözler Rektör Şengönül’de!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi personeli, merkez kampüste elektrikli araçlarını şarj edebilecekleri istasyonların kurulmasını istiyor. Gözler, Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül yönetiminin atacağı adımda.

Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri - 26-10-2026 16:09

SCÜ’de 300 elektrikli araç var, gözler Rektör Şengönül’de!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) personelinin elektrikli araç kullanımındaki artış, merkez kampüste şarj istasyonu kurulması talebini gündeme taşıdı. Üniversitede yaklaşık 300 elektrikli otomobil bulunduğu belirtilirken, personel araçlarını mesai saatleri içerisinde şarj edebilecekleri istasyonların kampüs alanına kurulmasını istiyor.

Mesai saatlerinde şarj imkânı bekleniyor

Elektrikli araç kullanan üniversite personeli, günün önemli bir bölümünü geçirdikleri merkez kampüste şarj istasyonlarının bulunmasının hem günlük yaşamlarını kolaylaştıracağını hem de elektrikli araç kullanımını teşvik edeceğini düşünüyor.

Özellikle uzun mesafelerden üniversiteye gelen veya gün içerisinde aracını kampüste park eden personel için şarj istasyonlarının önemli bir ihtiyacı karşılayacağı ifade ediliyor.

Talep Rektör Ahmet Şengönül’e iletiliyor

Personelin beklentisi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül’ün konuya ilişkin değerlendirme yaparak merkez kampüste uygun noktalara elektrikli araç şarj istasyonları kurulması için çalışma başlatması yönünde.

İhtiyacın karşılanması durumunda istasyonların sayısı, konumu, kullanım koşulları ve enerji maliyetlerinin nasıl karşılanacağı gibi başlıkların da planlanması gerekecek.

Hem personel memnuniyeti hem çevreci kampüs

Elektrikli araç şarj altyapısının geliştirilmesi, üniversitelerin sürdürülebilirlik ve çevre dostu ulaşım hedefleri açısından da önem taşıyor. SCÜ merkez kampüsünde hayata geçirilecek bir uygulama, elektrikli araç kullanan personelin günlük ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra üniversitenin çevreci kampüs yaklaşımına da katkı sağlayabilir.

Şimdi gözler, yaklaşık 300 elektrikli araç sahibinin beklentisini karşılayacak bir şarj altyapısı oluşturulup oluşturulmayacağına çevrildi.

SCÜ personelinin talebi açık: Araçlar kampüste park hâlindeyken, şarj imkânı da olsun.

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
SCÜ'nün yeni hastanesi açılışa hazırlanıyor

SCÜ'nün yeni hastanesi açılışa hazırlanıyor

25-10-2026 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri

Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu Şube’de Serdal Berkil dönemi! 33 delege sandığa gitmedi

Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu Şube’de Serdal Berkil dönemi! 33 delege sandığa gitmedi

18-10-2026 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri