UKRAYNA'DA DA KAN VE GÖZYAŞI

Ukrayna ordusu, ayrılıkçıların bulunduğu doğu bölgesinde geniş çaplı operesyona başladı. Operasyonda en az 250 Rusya yanlısı ayrılıkçının öldüğü öne sürüldü. Ancak bu iddia ayrılıkçılar tarafından doğrulanmadı.

Dünya - 01-07-2014 14:01

UKRAYNA'DA DA KAN VE GÖZYAŞI

Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun ateşkesi uzatmama kararından sonra ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

Union ajansının bildirdiğine göre, 25'inci Topçu Tugayı Slavyansk'ta ayrılıkçıların eğitim kampını bombaladı. Ukrayna haber sitelerinde, saldırıda 250 civarında Rusya yanlısı ayrılıkçının hayatını kaybettiği iddia edildi.

Kramatorsk'taki çatışmalarda ise bir halk otobüsü iki ateş arasında kaldı. Olayda dört kişi öldü, beş kişi de yaralandı.

Ayrılıkçıların Slavyansk'ta düzenlediği saldırıda sınır koruma personelini taşıyan zırhlı araç hedef alındı. Roketle vurulan araçtaki altı kişi yaralandı.

Ukrayna ordusunun havadan operasyon düzenlediği kentlerde dumanların yükseldiği, çok az sayıdaki vatandaşların da sığınıklara indiği belirtiliyor.

Devlet Başkanı Poroşenko, 20 Haziran'da ilan ettiği geçici ateşkesi, ayrılıkçıların ihlalleri nedeniyle uzatmayacağını açıklamış ve terörle mücadele operasyonlarına tekrar başlayacaklarını duyurmuştu.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TAÇSAV VAKFI ATATÜRK HİZMET ÖDÜLLERİ KIBRIS’TA

TAÇSAV VAKFI ATATÜRK HİZMET ÖDÜLLERİ KIBRIS’TA

14-11-2023 - Dünya

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 4 bin 137'ye yükseldi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 4 bin 137'ye yükseldi

20-10-2023 - Dünya