MARJİNAL PR'DEN SAP TOPLANTISINDA BASINA ÇİRKİN MUAMELE

........

Teknoloji - 23-07-2013 16:43

MARJİNAL PR'DEN SAP TOPLANTISINDA BASINA ÇİRKİN MUAMELE

Türkiye'nin önde gelen 'Bilişim&Yazılım' kuruluşlarından olan SAP’ın, ‘SAP LABS Türkiye adıl projesinin açılış toplantısında, birçok basın mensubuna karşı son derece çirkin ve terbiyesizce bir üsluba tanıklık edildi.

SAP’ın basınla ilişkiler faaliyetlerini yürüten Marjinal Halkla İlişkiler ve Tanıtım mensubu olduğunu dile getiren kişilerce sergilenen söz konusu çirkin ve seviyesiz tutum kapsamında, aralarında dünyanın önde gelen ekonomi ve bilişim dergilerinden birinin genel yayın yönetmeni ile, uluslar arası bir haber ajansı yayın direktörünün de yer aldığı çok sayıda basın mensubu, tanıtım toplantısına alınmadı. Marjinal Halkla İlişkiler ve Tanıtım çalışanı olduğunu ileri süren kişilerin, söz konusu basın mensuplarına, ‘LCV vermeniz gerekiyordu, zaten vermeseniz de; SAP’ın sizin gibi basın mensuplarına ihtiyacı yok’ demesi, bunun yanı sıra, SAP tarafından davet almış olan bazı başka basın mensuplarına ise, ‘Burada SAP’ın değil, bizim bormuz öter’ gibi argo bir karşılık verilmesi ise, bardağı taşıran son nokta olarak değerlendirildi. Hatta bu argo üsluba, bazı SAP çalışanlarının da tepki verdiği de kaydedilirken, Marjinal Halkla İlişikler ve Tanıtım şirketi çalışanlarının daha önce de bazı basın toplantılarında, çok sayıda basın ve yayın organı temsilcilerine yönelik olarak benzer çirkin ve seviyesiz üslubu takınmış oldukları da hatırlatıldı.

Marjinal Halkla İlişkiler ve Tanıtım şirketinin, SAP LABS Proje Tanıtım öncesi basın mensuplarına karış sergilediği çirkin ve seviyesiz tutumuna karşı tepkiler de gecikmezken, söz konusu tepkilerin ilki; Uluslararası Bilişim ve Teknoloji Yayıncıları Muhabirleri ve Yazarları Birliği’nden geldi. Kısa adı UBTEYBİR olan Uluslararası Bilişim ve Teknoloji Yayıncıları Muhabirleri ve Yazarları Birliği’nden; birlik adına yapılan açıklamada, sergilenen tutumun son derec kabul edilemez bir tavır olduğu vurgulanırken, ‘Marjinal Halkla İlişkiler çalışanı bazı kişilerin, daha önce de benzer tutumlar sergilediklerine gerek şehitlik edimiş, gerekse duyum olarak alınmıştı. Ancak böylesine önemli bir projenin tanıtım ve açılış toplantısında, üstüne üstlük Anayasa’mızın 28. Maddesi’nde, ‘Basın hürdür, sansür edilmez’ ibaresi apaçık bir hüküm ortaya koyarken, Marjinal hHalkla İlişkiler çalışanlarının, basını haer alma hakkından mahrum bırakarak, bu yolla suç işlediği de aşikardır. Lakin aslı kabul edilememezlik, ‘Boru ötmsi’, ‘İhtiyaç yok’ gibi bir argo üsluptur ki, bunun asla bir halkla ilişkiler şirketine yakışmadığı apaçık bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır’ denildi.

Öte yandan, Çalışan Gazeteciler Konsorsiyumu ise, Marjinal Halkla İlişkiler firması çalışanlarının, sansürün kaldırılışının 53. yğldönümünden bir gün önceye denk gelen bir tarihte sansürcü bir tutum sergilemiş olmalarının manidar olduğuna dikkat çekilerek, ‘Ne tutum, ne davranış, ne üslup kabul edilmez. Bu arkadaşlar, basını ellrindeki ‘Paçavra Listeden’ ibaret sanıyorlarsa, yanılıyorlar. Unutmasınlar ki, toplantılara kabul etme lütfunda bulundukları arkadaşları da, sansür edilen arkadaşlarının yanlarında olmuşlardır. Marjinal’i esefle kınıyoruz’ açıklamasında bulunuldu.


ARSEN KARAGÜL / TEMA HABER AJNASI

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Alper Gezeravcı, 'Uyna' deneyi yapacak

Alper Gezeravcı, 'Uyna' deneyi yapacak

31-01-2024 - Teknoloji

Togg'un yeni modeli geliyor: Fiyatı belli oldu...

Togg'un yeni modeli geliyor: Fiyatı belli oldu...

19-01-2024 - Teknoloji