METİN SEREZLİ USTAMIZI KAYBETİK

........

Kültür-Sanat - 10-03-2013 07:24

METİN SEREZLİ USTAMIZI KAYBETİK

Her nefis gibi O da çekip gitti bu hayattan… Gerçek bir sanat aşığıydı, tiyatrosu kapandı; pasaj aralarında tiyatro yaptı, kendi tiyatrosunu kurmak için gece gündüz ek iş yaptı, ek işi de asıl işi de tiyatroydu…

Sanatçıydı, yüzlerce sanatçıda emeği vardı, hocasıydı…

Metin Serezli üstadı kaybettik…

Tüm sanat camiasının, Türkiye’nin; tiyatroseverlerin, sanatseverlerin başı sağolsun…
Evet, Metin Serezli, bugün 07.00 sıralarında yaşamını yitirdi.
79 yaşındaki sanatçının yaklaşık 2,5 yıldır akciğer kanseri olduğunu ifade eden Nevra Serezli, vefat ettiği sırada kendisinin ve oğlunun yanında olduğunu belirtti.

12 Mart'ta toprağa verilecek

Tedavi gördüğü akciğer kanseri nedeniyle 79 yaşında vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli'nin cenazesinin, 12 Mart'ta toprağa verileceği bildirildi.
Eşi Nevra Serezli, sanatçının cenazesinin salı günü öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceğini ifade etti.


Tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Serezli, sanat yaşamında çok sayıda oyun ve filmde rol aldı.

Oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yapan Serezli, 1934'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü, Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümlerinde okudu.

1954'te İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu'nda amatör olarak oyunculuğa atılan Serezli, Erlangen, Bristol ve Avignon festivallerine oyuncu ve Türkiye delegesi olarak katıldı.

1955'te "Dormen Tiyatro"sunun ilk oyunu olan "Papaz Kaçtı" komedisi ile profesyonel tiyatro hayatına başlayan sanatçı, bugüne kadar tiyatrodan hiç kopmadı. Dormen Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu, Altan Erbulak ile birlikte kurduğu "Çevre Tiyatrosu" ve son yıllarda görev aldığı "Tiyatro İstanbul"da 100'den fazla oyunda rol aldı, 28 oyun ve 5 müzikali yönetti.

200'den fazla radyo oyununda yönetmen ve oyuncu olarak görev alan sanatçı, 50'den fazla film çevirdi, birçok dizide oyuncu ve sunucu olarak görev yaptı.

Avni Dilligil, Afife Jale, Üniversiteler Birliği, İsmail Dümbüllü ve Lions en iyi oyuncu ödüllerinin sahibi olan Metin Serezli, iki çocuk babasıydı. Türkiye’nin glmeş geçmiş en iy isiyasal taşlama tiyatrolarından biri olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun yöneticiliğini de yapan Serezli, bu tiyatronun sadece mekan sıkıntsı nedeniyle kapanmasından ötrü büyük üzüntü yaşamıştı.

 


AYDAN ALKAP / BALKAN HABER AJANSI

 

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rihanna'dan yeni albüm için ipucu

Rihanna'dan yeni albüm için ipucu

21-12-2023 - Kültür-Sanat

'Rihanna, Türkiye'ye geliyor' iddiası

'Rihanna, Türkiye'ye geliyor' iddiası

13-12-2023 - Kültür-Sanat