YAŞAR KARAKELLE: EN İYİ REKLAM SANATTIR

........

Kültür-Sanat - 20-01-2013 06:38

YAŞAR KARAKELLE: EN İYİ REKLAM SANATTIR

Gerçekleştirdiği yatırımlar ve her geçen gün yenilenen girişimci ruhuyla; Türk iş dünyasına yepyeni bir boyut getiren sanayici ve işadamı Yaşar Karakelle, sanyicinin sadece kongre kürsülerinde değil, yılın 365 günü desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Egemen Gazetesi Genel Yayın Direktörü ve BALKAN HABER AJANSI Yönetim Kurulu Başkanı Tauna Safirkaptanoğlu’na özel açıklamalarda bulunan YAŞAR KARAKELLE GRUP Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Karakelle, sanayinin, ekonominin ana itici gücü olduğunun unutulmaması lazım geldiğini de kaydederek, ‘Ancak unutulması gereken bir başka konu ise, sanatın yarattığı katma değerdir. Türk sanatçısının her zaman  yanında olmak lazım. Dünya da kendimizi göstereceğimiz platformlardan bir tanesinin sahnelerin olduğunu bilmek gerekir . O yüzden Türkiye nin reklamını daha iyi yapabilmek için sanatçılarımızın yüreklendirilmeleri ve desteklenmeleri gerekir’ şeklinde konuştu.

Bu konuda, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün; ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur’ ve ‘Siz bakan olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz; hatta cumhurbaşkanı dahi olabilirsiniz; lakin sanatçı olamazsınız’ sözlerinin; sanatın devletler açısından ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu da vurgulayan Yaşar Karakelle; şunları söyledi:

‘Elbette bu bir akımdır; bu aklın nasıl uygulanacağı fikir ise ; Kültür bakanlığı başta olmak üzere diğer yetkili kurum ve kuruluşların virtüöz olan ya da uzman sanatçılara maddi manevi destek vermelerinden geçer.  Biz  toplum olarak, eğitimli ve vizyonumuzu geliştirerek neyi izleyeceğimizi neye destek vereceğimizi dünya konjönktöründe neyin makbul olacağının kanaatine daha sağlıklı sonuçlar çıkararak , hak edene hak ettiği değeri verebileceğiz.  Türkiye nin reklamının sağlam yapılması motiflerimizin düzgün bir şekilde aktarılması , geçmişle ilgili yanlış değerlendirmeler hatta yanlış kararlar veren devletler nezdinde daha yüksek değerler almamızı ; yanlış algıların silinmesi ile sonuçlanacaktır . Tabi bu süreçte , daha çok çalışmak  ,en iyisini , en güzelini yapmak ,yapmaya çalışmak , istikrarlı , kararlı , disiplinli , ciddi olmak gerekir . Her bir Türk en iyi yaptığı en sevdiği işi yapması bu süreçi kısaltarak müreffeh toplumlar seviyesine çıkmamızı sağlayacaktır…’
 
 

 

 

TUANA SAFİRKAPTANOĞLU / BALKAN HABER AJANSI

 

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rihanna'dan yeni albüm için ipucu

Rihanna'dan yeni albüm için ipucu

21-12-2023 - Kültür-Sanat

'Rihanna, Türkiye'ye geliyor' iddiası

'Rihanna, Türkiye'ye geliyor' iddiası

13-12-2023 - Kültür-Sanat