AMERİKA'DA SEÇİM KAMPANYALARI SERTLEŞİYOR

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için sürdürülen kampanyaların tonu son 24 saat içinde sertleşmeye başladı. Rakip adaylar birbirlerini suçlayıcı nitelikte sert ifadeler kullanıyor.

Bölgesel - 16-08-2012 06:40

AMERİKA'DA SEÇİM KAMPANYALARI SERTLEŞİYOR

 Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Mitt Romney, Başkan Barack Obama’nın seçim kampanyasının “tamamen toplumu bölmeyi amaçladığını, saldırı ve nefretten ibaret olduğunu” savundu. Bugün CBS televizyonuna konuşan Romney, Demokrat Partili rakibi Obama’nın elindeki gücü bırakmak istemediğini, yeniden seçilebilmek için her şeyi göze alabileceğini iddia etti.

Romney’in açıklamasından önce Başkan Yardımcısı Joe Biden, dün Virginia eyaletinde çoğu siyah Amerikalılardan oluşan bir kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, Cumhuriyetçi adayın mali sektördeki denetimlerin azaltılması yönündeki önerisinin seçmenleri “yeniden prangaya vuracağını” söylemişti. Pranga, özellikle siyahlar arasında kölelik dönemini çağrıştıran bir ifade.

Romney ekibinden yapılan açıklamada Biden’ın ifadeleri sert şekilde eleştirildi, Başkan Obama’nın “nefret söylemi” üzerinden kampanya yürüttüğü savunuldu.

Obama ekibinin Romney’e tepkisi de sert oldu ve Cumhuriyetçi Partili adayın son yorumuyla, ‘akli dengesini kaybetmiş’ anlamında kullanılan “tahtası eksik” izlenimi verdiği belirtildi. Bunun üzerine Romney de asıl Obama kampanyasının bu izlenimi verdiğini, bu tarz kişisel saldırılar yürüterek Başkan’ın, Beyaz Saray’ın saygınlığına gölge düşürdüğünü söyledi.

Cumhuriyetçi Parti, ulusal kurultayını bu ayın sonunda Florida’nın Tampa kentinde yapacak ve bu şekilde Romney ile yardımcısı Paul Ryan’ın adaylığı resmileşecek.

Demokrat Parti ise ulusal kurultayını Eylül ayı başında Kuzey Carolina’nın Charlotte kentinde yapacak.


 

 

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

29-06-2022 - Bölgesel

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

11-07-2015 - Bölgesel