AMERİKAN GİZLİ SERVİSİ'NİN İŞLEYİŞİ

1865 yılında kurulan Gizli Servis aynı zamanda Amerika’nın mali sistemini korumakla yükümlü. Amerika’da kalpazanlıkla mücadele Gizli Servis’in görevi.

Bölgesel - 01-05-2012 13:56

AMERİKAN GİZLİ SERVİSİ'NİN İŞLEYİŞİ

Amerikan Başkanı’nı korumakla görevli Gizli Servis elemanlarının Colombia’da fuhuş skandalına karışması tüm dikkatleri bu kurumun üzerine topladı. Amerika’nın Sesi Gizli Servisi inceledi.



Amerikan Gizli Servisi, 1981 yılında suikast girişimine hedef olan Başkan Ronald Reagan’ın hayatını kurtarmıştı.

Gizli Servis personeli tüm dünyada üst düzey Amerikalı yetkilileri ve ailelerini koruyor. Gizli Servis aynı zamanda Amerika’yı ziyaret eden yabancı liderlerin güvenliğinden de sorumlu.

Bryon Tarver, Gizli Servis ajanı: “Amerikan Kongresi 1901 yılında başkanı koruma görevini bize verdi. Zamanla başka liderleri de korumaya başladık. Başkan yardımıcısı, başkan adaylarını da koruyoruz.”

Eski gizli servis ajanı Tim McCarthy’ye göre, Başkanı Koruma Dairesi büyük bir ekip: "Kaç kişi olduğunu söyleyemem ama başkanın bulunduğu yere göre onbinlerce koruma görev yapabiliyor."

1963 yılında Başkan John F. Kennedy’nin suikaste uğradığı gün görev başlında olan eski Gizli Servis yetkililerinden Clint Hill, Gizli Servis personelinin göreve büyük bağlılık gösterdiğini söylüyor: "Çok kararlılar. Ne olursa olsun görevi başarıyla yerine getirmeye çalışırlar. Kesinlikle siyasetin işe karışmasına izin vermezler."

Ancak koruma sağlamak Gizli Servisin çalışma alanlarından sadece biri.

Gizli Servis ajanı Byron Tarver Tayland’ın başkenti Bangkok’ta görev yapıyor. Bangkok’taki Gizli Servis bürosu kalpazanlıkla mücadele operasyonlarına ağırlık veriyor.

Byron Tarver, “Bu bölgede ve özellikle Malezya ve Endonezya’da  sahtecilik çok yaygın. Tayland’da durum büyük ölçüde kontrol altına alındı. Yani bu alanda da iniş çıkışlar yaşanıyor,” diyor.

Teknolojinin gelişmesiyle Amerikan Gizli Servisi finans kurumlarına dolandırıcılık, kredi kartlarında sahtecilik ve bilgisayar suçlarını da soruşturmaya başladı.

Ancak Gizli Servisin en önemli görevi yine de Amerikan başkanını korumak.
 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

29-06-2022 - Bölgesel

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

11-07-2015 - Bölgesel