ABD'DE İŞSİZLİK RAKAMLARI BEKLENDİĞİ KADAR DÜZELMEDİ

Uzmanlara göre, işsizlik sorunu Başkan Obama’nın yeniden seçilebilmesini zora sokabilir.

Bölgesel - 11-04-2012 17:40

ABD'DE İŞSİZLİK RAKAMLARI BEKLENDİĞİ KADAR DÜZELMEDİ

Mart ayında Amerikan şirketleri daha az sayıda kişiyi istihdam etti, ancak işsizlik oranı yüzde 8,2’ye geriledi. Bunun nedeni, iş arayanların sayısının azalması.

Son verilere rağmen Başkan Barack Obama istihdam piyasasının cesaret verici olduğunu söyledi: “Son iki yıl içinde özel sektörde 4 milyon kişiye yeni iş sahası açıldı. Son üç ay içinde bu rakam 600 bin oldu. Ancak yine de iniş çıkışlar yaşandığını herkes biliyor. Daha yapmamız gereken çok şey var.”

İstihdam verilerinin beklentileri karşılamaması tüketici güvenini sarsabilir. İşsizlik sorunu Obama’nın yeniden seçilebilmesini de zora sokabilir.

Cumhuriyetçi Parti’nin müstakbel adayı Mitt Romney, Obama yönetiminin icraatını sert bir şekilde eleştiriyor.

Personel memuru Kathleen Smith, iş arayanlar için fırsatlar bulunduğunu söylüyor: “Bazı bütçelerde kesinti var ancak bazı bütçelerde özellikle de imalat sektöründe artış olduğu görülüyor. Müşteri hizmetleri alanında da fırsatlar artıyor.”

İmalatçılar Mart ayında 37 bin kişiye istihdam sağladı. Oteller ve restoranlar 39 bin kişiyi işe aldı. Perakendeciler ise büyük bir darbe aldı ve 34 bin kişiyi işten çıkardı.

Bazıları ekonomik koşulların geçici bir sorun olduğunu vurguluyor.

Emekli hava subayı Paul Faraci bir yıldır işsiz. Faraci bu süreyi eğitime ayırmış: “İşsizliği hayatınızda geçici bir yavaşlama olarak görmelisiniz, başarısızlık olarak değil. Çaba göstermeye devam etmeli ve sizin de özel yetenekleriniz olduğunu unutmamalısınız.”

Yine de iş piyasası birçoklarını fazla zorluyor. Ekonomik durgunluğun en ciddi döneminden bu yana işsizlik oranı iki puan azalmış olsa da son üç yıldır işsizlik yüzde 8’in üzerinde seyrediyor. Bu da 1948 yılından bu yana bir ilk..

 

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

29-06-2022 - Bölgesel

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

11-07-2015 - Bölgesel