İŞGAL HAREKETİ BÜYÜK ŞİRKETLERİ HEDEF ALIYOR

Wall Street’i işgal hareketi, büyük şirketlerdeki yolsuzluklara ilişkin suçlamaları doğrudan bu şirketlere yöneltiyor.

Bölgesel - 17-03-2012 20:04

İŞGAL HAREKETİ BÜYÜK ŞİRKETLERİ HEDEF ALIYOR

İşgal eylemcileri büyük şirketleri, siyasetçileri satın almak için özel bir lobicilik grubunu devreye sokmakla suçluyor.

 

Dünyanın en büyük ilaç şirketi Pfizer eylemcilerin hedefi haline geldi. Eylemciler geçtiğimiz günlerde Pfizer’in New York’taki merkezinde gösteri düzenleyerek şirketi maliyeti 5 sent olan ilaçları 50 dolara satmakla suçladı.

Steve Auerbach çocuk doktoru: ”Amerikalılar bu ilaç şirketinin başka sanayileşmiş ülkeler için ürettiği aynı ilaçları 2 ila 4 kat daha fazla para ödeyerek satın alıyor. Kanadalılar aynı ilaca bizim ödediğimizin yarısını, Yeni Zelandalılar da dörtte birini ödüyor.”

Sahte paralarla dolu bir çanta taşıyan eylemcilerden biri, büyük şirketlerin siyasetçileri satın alarak haksız siyasi üstünlük kazanmalarını protesto etti. Protestocular kısaca ALEC olarak bilinen Amerikan Yasama Değişim Konseyi’ni de hedef aldı.

 

Gabriel Johnson İşgal hareketi eylemcisi: ”Bu kuruluş büyük şirketler tarafından oluşturuldu. Amacı, siyasetçileri etkileyerek yasaları şirketlerin lehine çıkarmak.”

 

Kuruluşun internet sitesinde konseyin serbest piyasa ve küçük hükümet ilkelerini savunan bir lobicilik grubu olduğu anlatılıyor.

 

200 kadar eylemci Bank of America’yı da protesto etti. Eylemciler bankayı, mali gücü yetersiz kişilere kasten konut kredisi vererek kar sağlamakla suçluyor.

 

Anthony Robledo da İşgal eylemcilerinden: ”Sonra da bu insanların evlerine haciz geldi. Bank of America birçok kişiye Amerikan rüyasını satıyordu. Çok büyük bir şirket ve çok sayıda lobicileri var.”

İşgal eylemcileri başka kentlerde de büyük şirketleri hedef almaya devam ediyor.

 

 

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

20 il için şiddetli yağış uyarısı: Sel tehlikesi devam ediyor

29-06-2022 - Bölgesel

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

MHP'DE İŞLER ÇIRINDAN ÇIKTI

11-07-2015 - Bölgesel