KONAKLAMADA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ÖNEMİ ALGILANMALI

‘Sürdürülebilirlik’, konaklama sektöründe ön planda olmalıdır...

Turizm - 02-11-2011 10:53

KONAKLAMADA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ÖNEMİ ALGILANMALI


Avrupa Otel, Restoran ve Kafeler Birliği (HOTREC)’in 63. Genel Kurulu, 27 ile 28 Ekim 2011 tarihleri arasında, Kopenhag’da gerçekleşti. Genel kurulda, ‘Turizmde Sürdürülebilirlik’ konusu üzerine bir çalışma hazırlandı. HOTREC, yani Avrupa konaklama sektörünün temsilcisi; sürdürülebilir, sorumlu ve yüksek kalitede turizm ihtiyacı olduğunu önemle vurgulamaktadır.

Sürdürülebilirlik konusunda, politikalar ve yol haritası belirlenecek

Bu çalışmanın adaptasyonu ile HOTREC, sürdürülebilirliğin, üye birlikleri arasında gündeme alınması, ekonomik sürdürülebilirliğin korunması, çevrenin korunması ve bölgelerin sosyo-kültürel otantikliğine sahip çıkılması gibi konularda önemli bir pozisyon almaktadır.
Sektörde gerekli adaptasyon ve geçişlerin sağlanabilmesi ve sürdürülebilirliğin başarısı için HOTREC, Avrupa Birimlerinden sektörü destekleyen, özellikle finansal teşvikler isteyecektir.
HOTREC üyeleri, Avrupa’daki çeşitli iyi örnekleri önermek, bölgesel tarım ürünlerini tavsiye etmek/tanıtmak ve turizm, yerel tarım ve kültür ilişkilerinin artırılması, enerji verimliliği sağlayan ürünlerin kullanılması ve yenilenebilir enerji kaynaklarına başvurulması gibi bir takım politikalar ve yol haritaları belirlemek üzere bir araya gelecektir.

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
6 ayda turizmden sadece 2.5 milyar dolar geldi

6 ayda turizmden sadece 2.5 milyar dolar geldi

07-09-2021 - Turizm

Megastar Tarkan Kıbrıs’ı coşturdu!

Megastar Tarkan Kıbrıs’ı coşturdu!

05-01-2016 - Turizm