TURKCELL'E BİR DEV ÖDÜL DAHA

En İyi Temassız Mobil İşlem Ödülü Cep-T Cüzdan ile Turkcell Teknoloji’ye verildi...

Teknoloji - 30-10-2011 14:43

TURKCELL'E BİR DEV ÖDÜL DAHA

 

En İyi Temassız Mobil İşlem Ödülü

Cep-T Cüzdan ile Turkcell Teknoloji’ye verildi...

 

Turkcell Teknoloji, Cep-T Cüzdan ile “En İyi Temassız Mobil İşlem (NFC)” katagorisinde SIMagine Ödülü kazandı.

 

SIMagine Ödülleri, mobil iletişim sektörünün önde gelen temsilcilerinden oluşan SIM Alliance tarafından en inovatif SIM kart teknolojilerinin yarıştığı 5 farklı kategoride dağıtılıyor.

 

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in Ar-Ge ve inovasyon üssü Turkcell Teknoloji, SIMagine Ödülleri’nde Cep-T Cüzdan teknolojisi ile “En İyi Temassız Mobil İşlem (NFC)” kategorisinde ödüle layık bulundu. Bu yıl 5 kategoride dağıtılan ödüller, 18 Ekim’de Malezya’da düzenlenen SIMposium konferansında törenle sahiplerine verildi.

 

En inovatif ve heyecan verici temassız teknolojilerin, uygulamaların ve servislerin değerlendirildiği kategoride ödül kazanan Turkcell Cep-T Cüzdan, tek bir SIM karta güvenli bir şekilde birden fazla kredi kartı uygulamasının yüklenebilmesini sağlıyor.

Dünyada bir ilk olan Turkcell Cep-T Cüzdan uygulaması, Turkcell Teknoloji mühendisleri tarafından geliştirildi. NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisine dayanan Cep-T Cüzdan servisi, cüzdanda taşınan plastik kartlara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Cep-T Cüzdan sayesinde NFC destekli cep telefonları aynı zamanda birer kredi kartı haline geliyor. MasterCard onaylı Turkcell Cep-T Cüzdan, halen Yapı Kredi ve Garanti Bankası kullanıcılarına kredi kartlarıyla gerçekleştirdikleri tüm alışverişlerinde büyük kolaylık sağlıyor.

“Arkasında Turkcell’in iletişim ve teknolojide öncülük vizyonu bulunan yetkinliğimiz sayesinde, bugün artık Türkiye pek çok alanda takip eden değil takip edilen ülkeler arasına yerleştiriliyor.”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turkcell Teknoloji Genel Müdürü Semih İncedayı, temassız teknolojiler konusunda gelinen noktaya dikkat çekerek şunları söyledi:

“Turkcell Teknoloji olarak bilgi teknolojileri alanında Türkiye’ye büyük değer kattığımıza inanıyoruz. İnovasyon hedefine olan bağlılığımız, bize bu alanda küresel arenada rekabet azmi veriyor. SIM alanında 5 yıldır yaptığımız yatırımların meyvelerini alıyoruz. Son 2 yıldır temassız teknolojilerde önemli bir bilgi birikimi ve deneyim elde ettik ve dünyada bir ilke imza attık. Cep-T Cüzdan’ın SIMagine Ödülleri’nde ‘En İyi Temassız Mobil İşlem Ödülü”nü alması, Turkcell Teknoloji’de çalışan yetkin Türk Mühendislerinin ulaştığı teknik seviyeyi gözler önüne sermesi açısından oldukça anlamlıdır. Arkasında Avrupa'nın en büyük operatörlerinden biri olan Turkcell’in iletişim ve teknolojideki öncülük vizyonu ile birlikte Turkcell Teknoloji'nin çalışmalarına aynı hız ve kararlılıkla devam edeceğinden emin olabilirsiniz.”

SIMagine Ödülleri SIM sektörünün önemli temsilcilerinin oluşturduğu bir birlik olan SIM Alliance tarafından organize ediliyor. SIM Alliance, on yılı aşkın süredir dünya çapında güvenli mobil servislerin yaratılması, kullanılması ve yönetimini destekliyor. Birlik, yakınsamanın giderek daha büyük önem kazandığı internet üzerinde yaşanabilecek güvenlik, kimlik ve mobilite sorunlarını tahmin ve tespit etmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

 

 

 

BOĞAÇ YÜZGÜL / DEMET ÇAHA / EGEMEN GAZETESİ / BALKAN HABER AJANSI(BAHA)

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Alper Gezeravcı, 'Uyna' deneyi yapacak

Alper Gezeravcı, 'Uyna' deneyi yapacak

31-01-2024 - Teknoloji

Togg'un yeni modeli geliyor: Fiyatı belli oldu...

Togg'un yeni modeli geliyor: Fiyatı belli oldu...

19-01-2024 - Teknoloji