NE KADAR GURURLANSALAR AZ

Türkiye’nin 6 kalite belgesine sahip ilk ve tek beş yıldızlı oteli: Güral Sapanca Wellness & Convention

Turizm - 25-10-2011 21:46

NE KADAR GURURLANSALAR AZ


Güral Sapanca Wellness & Convention, üstün hizmet kalitesi, donanımlı personeli ve fiziki koşullarına yaptığı yatırımla bir yıl içinde 6 kalite belgesini birden aldı. Türkiye’de 6 tane kalite belgesine sahip tek 5 yıldızlı otel olma başarısını gösteren Güral Sapanca Wellness & Convention, Avrupa standartlarında olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Sapanca Kırkpınar Köyü’nde ormanla çevrili 85 bin metre karelik alan üzerine kurulu Güral Sapanca, son bir yıl içinde aldığı kalite belgeleri ile otelcilik sektöründe kalite standardını yükseltirken, aynı zamanda Türkiye’nin ilk 6 kalite belgeli 5 yıldızlı oteli olma başarısını gösterdi.

Güral Sapanca Wellness & Convention’ın fiziki koşulları, hizmeti, uygulama ve terapilerinin Avrupa standartlarında olduğunu tescillemiş olan bu 6 kalite belgesi aynı zamanda Güral Sapanca’nın odaları, mutfak, servis ve catering gibi hizmetlerini de kapsıyor.

Otelin en iddialı olduğu alanların başında gelen SPA bölümü ise “Euroespa Wellness European Quality” belgesine sahip. European Spas Association (ESPA) tarafından gerçekleştirilen denetimde, 600 kriter üzerinden denetlenen SPA merkezinin böylece fiziki koşulları, hizmeti, uygulama ve terapilerilerinin Avrupa standartlarında olduğu tescillenmiş oldu. Ayrıca bu denetimde sadece SPA merkezi değil, odalar, mutfak, servis, catering hizmetleri, kalite yönetim sistemi ve otelin yapısının da Avrupa standartlarında olduğu belgelendi.
2010 Eylül ile 2011 Eylül ayları arasında alınmış olan kalite belgeleri; TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Standardı, 2011’in Mart ayında Euroespa Wellness, Mayıs ayında TS EN ISO 22000:2006 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı, TS 18001:2004 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı,TS EN ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Standardı, TS EN ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti-Müşteri Şikayetlerinin Ele Alma Yönetim Sistemi Standardı belgeleridir.
Aynı zamanda Güral Sapanca Wellness & Convention; 2011 yılı içerisinde çeşitli yayın organları tarafından; “Türkiye’nin En İyi Turizm Yatırımları”, “Doğa Turizmi dalında birincilik” ödülü alırken “En Quality Spa&Wellness Oteli” ödüllerini almıştır.
 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
6 ayda turizmden sadece 2.5 milyar dolar geldi

6 ayda turizmden sadece 2.5 milyar dolar geldi

07-09-2021 - Turizm

Megastar Tarkan Kıbrıs’ı coşturdu!

Megastar Tarkan Kıbrıs’ı coşturdu!

05-01-2016 - Turizm