GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

İnternet Gazeteciler Derneği İstanbul ve Marmara Bölge Başkanı ve Balkan Haber Ajansı(BAHA) ve Egemen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Boğaç Yüzgül, Van'da yaşanan korkunç deprem sonrasında bir mesaj yayınladı.

Gündem - 24-10-2011 10:19

GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

İnternet Gazeteciler Derneği İstanbul ve Marmara Bölge Başkanı ve Balkan Haber Ajansı(BAHA) ve Egemen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Boğaç Yüzgül, Van'da yaşanan korkunç deprem sonrasında bir mesaj yayınladı.

Egemen Gazetesi  ve Balkan Haber Ajansı(BAHA) adına yayınlanan mesajın tam metni şöyle:

'Türkiye bir kez daha, deprem gerçeğini yaşamak zorunda kalmış, can ve mal kaybı meydana gelmiştir.

Ancak ne yazık ki, her deprem sonrası yaşanan kaos ortamı, yine ne yazık ki Van'da da yaşanmıştır. Van gibi, fay hattının göbeğinde bulunan ve dolayısıyla olası bir deprem faciasının her an yaşanabileceği bir bölgede, depreme hiç de hazırlıklı olunmadığı gözlenmiştir. En azından acil yardımarın çok kısa sürede oluşabilmesi için, bölgesel depo benzeri bir binanın inşa edilmesi hiç de zor olmadığı halde, böyle bir hazırlığın da olmadığı anlaşılmıştır. İşin bir başka ilginç yanı, 'Google-Earht'ten bile gözlenebilen depremle ilgili acil hasar-tespit çalışmalarının da hala tam randımanlı hayata geçirilememiş olması, vahim bir tablodur. Büyük devletler, lüks plazzaları olan, üretim gücü hat safhada olan devletler olabileceği gibi, aynı zamanda bu tip acil felaket durumlarında, en azından azami müdahaleyi yapabilecek devletlerdir. Kuşkusuz, insan olan herkes; bölgeye yardım edecektir, gün tabii ki dayanışma günüdür, vatandaşlar da karınca kararınca, imkanlar elverdiğince yardım edecektir. Ancak, devlet, vatandaşına anında battaniye, yiyecek, giyecek ve barınma imkanı sağlayacak güçte olmalıdır. Aylık makam aracı ve sadece başkentteki resmi bina ışıklandırma masrafı 10 milyar TL'yi aşan bir devlet, 100 milyon battaniye oranına denk gelen bu rakamın; en azından yüzde 10'unu, bu tip bir felaket için ayrımış olmalıdır. Resmi makamlar olan Toprak Mahsulleri Ofisi, Ticaret ve Sanayii Borsaları'nın kaynakları bile, en azından yiyecek ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak konumdadır. 'Mağdurlar ne bulsalar yesinler, kuru fasulye, mercimek nelerine yetmiyor' mantığı güdülemez, güdülmemelidir. Bunun yanı sıra, Türkiye genelindeki gıda firmalarının, toplam üretiminin her ay yüzde 18'i, 'Son Kullanma Tarihi' geçtiği için imha edilmektedir. Bari bu ay, bu oran göz önüne alınarak, bu oranda üretim, bu bölgeye aktarılmalıdır. Reklam için değil, insanılk için yapılmalıdır bu. Gerçek vatanseverlik budur.

Son olarak, ölenlere; Tanrı'dan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Türk Milleti'ne baş sağlığı ve yaralılara ve yardım bekleyenlere, acil şifalar ve kolaylıklar diliyorz...'
 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.comA

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni büyükelçi atamaları

Hakan Fidan'dan yeni büyükelçi atamaları

27-04-2024 - Gündem

MEB, yeni müfredat taslağını paylaştı

MEB, yeni müfredat taslağını paylaştı

26-04-2024 - Gündem