SERTİFİKALARINI ALDILAR

Azeri ve Kazak mühendislik öğrencilerine,

Emlak - 06-09-2011 15:20

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Azeri ve Kazak mühendislik öğrencilerine,
‘UyumSoft Akademi Sertifikası’ verildi

UyumSoft Akademi ile Türki Cumhuriyetlerdeki üniversitelerinin mühendislik bölümleri arasındaki işbirliği devam ediyor.
Azerbaycan Kafkas Üniversitesi ile Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin mühendislik bölümlerinde öğrenim gören 31 öğrenci, 2011 yılı yaz stajlarını merkezi İstanbul’da bulunan UyumSoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ’de tamamladı.
Bilgisayar bölümünde okuyan öğrenciler Temmuz ayında aldığı eğitimin sonunda; Endüstri mühendisliğinde okuyan öğrenciler Ağustos ayında aldığı eğitimin ardından, ‘UyumSoft Akademi Sertifikası’nın sahibi oldular.
UyumSoft Akademi’de 1 ay süren staj programında; Nesne yönelimli tasarım, Veri tabanı tasarımı, C# dili ve yapısı, Lambda expressionlar, Nesne yönelimli programlama prensipleri, Kullanıcı arabirimi tasarımı, Birim test kavramı gibi konularda teorik eğitim verilirken, aynı zamanda uygulamalı eğitim imkanı da sağlandı. 

Eğitim vererek, gençleri iş dünyasına kazandırıyor 

UyumSoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ firmasının, sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği staj ve eğitim programlarının boyutu, ülke sınırlarını aşarak, devam ediyor. Sahip olduğu bilgi birikimi ve tecrübeyi, Türkiye’deki öğrencilerin yanı sıra, yurtdışına taşıyan UyumSoft AŞ, Azerbaycan ve Kazakistan’ın yanı sıra, başta komşular olmak üzere, diğer ülkelerin mühendislik bölümlerinde okuyan öğrencilerine de staj imkanı sunuyor. 
Bilişim sektörüne kalifiye insan kaynağı yetiştirmeye devam edeceklerini kaydeden UyumSoft AŞ Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Şahin, şunları söyledi:
“Geleceğimiz olan gençlerimize yaptığımız yatırım, firmamızın en büyük kazanımlarından biridir. Ülkemiz genelinde, son 6 yılda yaklaşık 750’e yakın gencimize çeşitli konularda eğitim verdik ve bu gençlerimizin, hizmet verdiğimiz 450’nin üzerindeki müşterilerimizde istihdam edilmesi konusunda girişimde bulunuyoruz. Sahip olduğumuz bilgi birikimi ve tecrübemizi; hem yurtiçinde, hem yurtdışında paylaşarak, sektörümüze kalifiye insan kaynağı yetiştirmeye devam edeceğiz. Seneye ve devam eden yıllarda, farklı ülkelerden öğrencilere staj imkanı artarak sürecektir” diye konuştu.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Uzman öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı

24-11-2023 - Emlak

Dağgez bugün Tokat’ın Erbaa ilçesinde

Dağgez bugün Tokat’ın Erbaa ilçesinde

30-10-2022 - Emlak