Vakıf Okulları mağdurları seslerini Valiye duyurmak için meydanda toplanacak

Cumhuriyet Üniversitesi Vakıf Okulları'nda yaşanan belirsizlik sürerken, mağdur veliler ve çalışanlar taleplerini duyurmak amacıyla Sivas Valiliği'ne resmi başvuruda bulundu.

Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri - 05-08-2026 22:19

Vakıf Okulları mağdurları seslerini Valiye duyurmak için meydanda toplanacak

Grup, 6 Ağustos Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelmeyi planlıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakıf Okulları'nda devam eden belirsizlik nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden veliler ve çalışanlar, seslerini Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'e duyurmak için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanmaya hazırlanıyor.

"Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Koleji Mağdurları" adına hazırlanan dilekçe ile Sivas Valiliği'ne yapılan resmi başvuruda, yaşanan mağduriyetlerin kamuoyu ile paylaşılması ve yetkili makamların dikkatine sunulması amacıyla basın açıklaması gerçekleştirilmek istendiği bildirildi.

Valiliğe sunulan bildirimde, açıklamanın 6 Ağustos 2026 Perşembe günü saat 17.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılmasının planlandığı belirtilirken, etkinliğin Anayasa ile güvence altına alınan hak ve özgürlükler kapsamında, kamu düzenini bozmayacak şekilde tamamen barışçıl ve demokratik usullerle gerçekleştirileceği ifade edildi.

6 Ağustos Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek taleplerini doğrudan Sivas Valisi ve ilgili kamu kurumlarına duyurmayı hedefliyor.

Advert Advert Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
CÜ Vakfı Okulları’nda çözüm masada, karar Makamlarda: Eylüle sayılı günler kaldı...

CÜ Vakfı Okulları’nda çözüm masada, karar Makamlarda: Eylüle sayılı günler kaldı...

04-08-2026 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri

Rektör Şengönül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı 2. İletişim Şûrası'nda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ni Temsil Etti

Rektör Şengönül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı 2. İletişim Şûrası'nda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ni Temsil Etti

28-07-2026 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri