SCÜ Personeline rekor Promosyon! 90 Bin TL Nakit ve 15 Bin TL World Puan anlaşması imzalandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, akademik ve idari personelini yakından ilgilendiren banka promosyon anlaşmasında önemli bir sonuca ulaştı. Uzun süren ihale ve pazarlık sürecinin ardından VakıfBank ile imzalanan protokol kapsamında personele 90 bin TL nakit ve 15 bin TL World Puan verilmesi kararlaştırıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri - 03-07-2026 18:47

SCÜ Personeline rekor Promosyon! 90 Bin TL Nakit ve 15 Bin TL World Puan anlaşması imzalandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile Türkiye Vakıflar Bankası TAO Sivas Şubesi arasında 2026 yılı maaş ödemeleri ve banka promosyon protokolü resmen imzalandı. Üniversite yönetiminin yürüttüğü görüşmeler sonucunda hayata geçirilen anlaşmayla birlikte 15 Temmuz 2026 tarihinde yapılacak maaş ödemeleri öncesinde gerekli tüm işlemler başlatıldı.

Yeni promosyon sürecinin, Yapı Kredi Bankası ile yapılan önceki sözleşmenin mahkeme kararı doğrultusunda sona ermesinin ardından başlatıldığı öğrenildi. Nisan ayında gerçekleştirilen ihalelerde bankaların sunduğu en yüksek teklif olan 70 bin 300 TL, personelin menfaatleri gözetilerek kabul edilmedi.

Pazarlık Masasında Rekor Teklif

İhale sürecinin ardından bankalarla yapılan yoğun müzakereler neticesinde teklif önce 80 bin TL nakit + 25 bin TL World Puan seviyesine yükseltildi. Son aşamada ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül'ün girişimleri ve TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in destekleriyle anlaşma daha da iyileştirildi.

Buna göre üniversite personeli;

  • 90 bin TL nakit + 15 bin TL World Puan
  • veya 3 farklı vadeli faizsiz kredi seçeneği + 15 bin TL World Puan

alternatiflerinden birini tercih edebilecek.

Üniversite yönetimi, son dönemde kamu kurumları ve üniversitelerde yapılan promosyon anlaşmaları dikkate alındığında elde edilen şartların personel lehine oldukça avantajlı olduğuna dikkat çekti.

İntörn Öğrencilere de Promosyon Geliyor

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, VakıfBank ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda intörn öğrenciler için de ayrı bir promosyon protokolü hazırlanması konusunda ön mutabakata varıldığı belirtildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından detayların üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Sürece Katkı Sağlayanlara Teşekkür

Banka Promosyon İhale Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, sürece destek veren TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'e, Rektör Prof. Dr. Ahmet Şengönül'e, komisyon üyelerine, yetkili sendika başkanına ve diğer sendika temsilcilerine teşekkür edilerek, imzalanan protokolün tüm akademik ve idari personele hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Advert Advert Advert Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
AFAD ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi güçlerini birleştiriyor! Yeni dönemin yol haritası masaya yatırıldı

AFAD ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi güçlerini birleştiriyor! Yeni dönemin yol haritası masaya yatırıldı

01-07-2026 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkiye'nin en başarılı 30 Üniversitesi arasında!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Türkiye'nin en başarılı 30 Üniversitesi arasında!

29-06-2026 - Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri