Türk malı ünlü maden suyunun satışı İsviçre'de 'doğurganlığı etkilediği' gerekçesiyle yasaklandı!

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu (FSVO) tarafından yapılan bir incelemede, Beypazarı Maden Suyu'nda yüksek miktarda bor tespit edildi. Bu bulgu sonucunda, Beypazarı Maden Suyu'nun tüketilmemesi istendi.. Beypazarı yetkilileri de gündeme bomba gibi düşen iddiayla ilgili açıklama yaptı.

Gündem - 16-04-2024 16:40

Türk malı ünlü maden suyunun satışı İsviçre'de 'doğurganlığı etkilediği' gerekçesiyle yasaklandı!

Türkiye’de en çok tüketilen ve uzmanların “gerçek maden suyu” olarak önerdiği Beypazarı hakkında İsviçre’de yapılan araştırmada skandal bir sonuç çıktığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İddiaya göre İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, Beypazarı Maden Suyu’nun içerisinde yüksek miktarda bor bulunduğu tespit etti.

beypazari.jpeg

Raporda, Beypazarı maden suyunun yüksek bor içermesi nedeniyle tüketilmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Raporda bor tüketiminin doğurganlığı ve anne karnındaki bebeğin gelişimini etkilediği ve tehlike barındırdığı ifadelerine yer verildi.

Uzun vadede insan sağlığı açısından risk taşıdığı belirtilen bu maden suyunun tüketilmemesi gerektiği belirtildi.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Gündeme bomba gibi düşen haberin ardından Marketing Türkiye’ye açıklama yapan Beypazarı yetkilisi, konuyla ilgili şunları söyledi:

“İsviçre’de yapılan analizlerde Beypazarı maden sularındaki bor minerali miktarının en fazla değeri ‘1’ olması gerekirken ‘2’ olarak tespit edildiği, bununsa sağlık açısından son derece tehlikeli olduğu söyleniyor. Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz. Öyle ki bugün sağlıklı yaşam için insanlar bor minerali takviye gıdaları tüketiyor. Kemik erimesini durdurmak için her bir kapsülünde 3mg bor olan takviye gıdalar var. Kaldı ki, İsviçre 1’e 2 oranını tehlikeli olarak belirlerken, AB üye ülkelerinde mevzuat oranı 1’e 5. Amerika’dan Avustralya’ya, Hollanda’dan Belçika’ya pek çok ülkeye ürün gönderen bir marka olarak İsviçre’ye de 7 yıldır ürünlerimizi gönderiyoruz. "

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni büyükelçi atamaları

Hakan Fidan'dan yeni büyükelçi atamaları

27-04-2024 - Gündem

MEB, yeni müfredat taslağını paylaştı

MEB, yeni müfredat taslağını paylaştı

26-04-2024 - Gündem