Teleferik kazası: 14 şüpheliden 5'i tutuklandı

Antalya'daki teleferik kaza sonrasında başlatılan soruşturmada 14 şüpheliden 5'i tutuklandı. 1 kişi serbest bırakılırken, 8 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Gündem - 15-04-2024 01:44

Teleferik kazası: 14 şüpheliden 5'i tutuklandı

Antalya'da Tünektepe Teleferik Tesisleri'nde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı kazayla ilgili soruşturmada, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de arasında olduğu 5 kişi, "taksirle adam öldürmek ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Antalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANET A.Ş. tarafından işletilen Tünektepe Teleferik Tesisleri'nde, 12 Nisan günü devrilen teleferik direği kabinlerden birine çarpıp altını parçaladı. Metrelerce yükseklikten düşen 54 yaşındaki Memiş Gümüş yaşamını yitirdi, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı.

Kazayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada CHP Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de ifadesi alındıktan sonra tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Kocagöz, 2019-2023 yılları arasında ANET'i yönetmiş, 31 Mart 2024 yerel seçiminde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilmişti.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasından tutuklanırken, 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Serbest kalanlardan 8'i hakkında adli kontrol şartı getirildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve beyanları ile şüpheli savunmaları birlikte değerlendirilmiş olup, gözaltına alınan teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştır. Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir" dedi.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni büyükelçi atamaları

Hakan Fidan'dan yeni büyükelçi atamaları

27-04-2024 - Gündem

MEB, yeni müfredat taslağını paylaştı

MEB, yeni müfredat taslağını paylaştı

26-04-2024 - Gündem