CHP Hatay’da seçimin iptal edilmesini istedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyet Hatay'da hayatını kaybeden 3 bin 389 kişinin seçmen olarak hesaplandığını ve seçimin iptal edilmesini talep etti.

Politika - 07-04-2024 17:36

CHP Hatay’da seçimin iptal edilmesini istedi

Hatay'da CHP'nin itirazları devam ederken İl Seçim Kurulu mazbatayı AK Partili Mehmet Öntürk'e verdi. CHP'nin itirazının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mazbatanın Öntürk'e verilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'na giderek YSK Başkanı Ahmet Yener ile görüştü. Yener, Özel'i makam odasının kapısında karşıladı, beraberindeki parti yöneticİleri ve Yavaş ile bir süre görüştü.

Görüşmenin ardından Özel'in ses telleriyle ilgili geçirdiği operasyon nedeniyle açıklamayı CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Gül Çiftçi ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptı.

Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Bizim YSK'dan beklentimiz şudur: Objektif olmaları, dilekçenin hangi partilere ait olduğuna bakmadan hukuka uygun karar vermeleridir. İtirazımızı yaptık. Değerlendirmeye alınmasını bekliyoruz. Biz ilk günde de adayımızın arkasındaydık. Süreç içerisinde bize iletilen farklı talepleri göz önüne aldık. Hatay halkının tercihi olan Lütfü Savaş'ın adaylığının tescillenmesini istiyoruz. Oyların yeniden sayılmasını daha sağlıklı bir şekilde halkın ne söylemek istediğini anlamamız için istiyoruz. Depremde hayatını kaybeden 3 bin 389 kişinin seçmen olarak hesaplandı. Bu sebeple seçimin iptal edilmesini istedik."

ÖLÜ SEÇMENE OY KULLANDIRMIŞLAR'

"Bugün hukuki süreç devam ederken verilen mazbata için itiraz ettik. Masa başında siyasetin baskısıyla verilen kararların Türkiye'nin geleceği için çok kötü olacağı kararıyla buluştuk Az önce heyetimiz ve gene başkanımız ile hem hukuki sürecin olağan başvurusunu ve olağanüstü başvurusunu ilettik. Yarın YSK'nın görüşmelerini tamamlamasını bekliyoruz. 2569 fark gözüken seçimde 3 bin 389 oy sandıkta beklemektedir. Biz 3 bin 389 ölü seçmene oy kullandırıldığını tespit ettik. Tüm bunları ortaya koyan 86 sayfalık başvurumuzu teslim ettik. Hataylılar enkazın altında iktidar tarafından yalnız bırakılmıştır."

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

27-04-2024 - Politika

Erdoğan kabine toplantısından sonra konuştu

Erdoğan kabine toplantısından sonra konuştu

16-04-2024 - Politika