Yunan Adalarının Vize ücreti belli oldu

Yuanistan'da 10 ada için 7 günlük turist vizesi uygulamasının başladı. Kısa bir tatile çıkmak keşif yapmak isteyenler ise hemen seyahat planı oluşturmaya başladı. 10 ada için uygulanacak vize ücreti belli oldu.

Gündem - 09-12-2023 12:44

Yunan Adalarının Vize ücreti belli oldu

7 günlük turist vizesinin uygulanacağı adalar; Sakız adası, Rodos, Midilli, Samos, Kos, Meis, Patmos, Leros, Kalimnos, Simi Adası olarak duyuruldu.

Yunan adalarına gidebilmek için mutlaka pasaportunuzun olması gerekiyor. En az 6 aylık geçerliliği olan pasaporta ilave olarak 2 biyometrik fotoğraf, seyahati karşılayacak kadar bakiye olan son 3 aya ait banka hesap dökümleri, feribot bileti ve otel rezervasyonu, seyahat sağlık sigortası, kimlik fotokopisi, eksiksiz doldurulmuş başvuru formu ve kapıda vize ücreti ödenmesi gerekiyor.

Kapıda vize, tek girişli ve maksimum 7 gün içinde olmak kaydıyla bilet, özel rezervasyonları kapsayan günlerde geçerli olacak.

Habertürk'te yer alan habere göre;

Tek girişte kalış süresi 7 gün olarak belirtildi. 7 gün içerisinde kapıda alınan vize ile istenildiği kadar 10 adada gezmek mümkün olacak. Ücretin ise net bir açıklama olmamakla beraber 50 ile 60 Euro arasında olacağı tahmin ediliyor. Şu an Yunanistan vize ücretlerinde, aracı firma dahil ödenen toplam ücret 110 Euro civarında.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni büyükelçi atamaları

Hakan Fidan'dan yeni büyükelçi atamaları

27-04-2024 - Gündem

MEB, yeni müfredat taslağını paylaştı

MEB, yeni müfredat taslağını paylaştı

26-04-2024 - Gündem