CHP'de Kongre Süreci Resmen Başlıyor

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, PM toplantısında yapılan değerlendirmeler üzerine, partideki kongre sürecinin bugün itibariyla başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Politika - 06-06-2023 15:53

CHP'de Kongre Süreci Resmen Başlıyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kongre süreci resmen başlıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin istifasını kabul etmesi sonrası dün belli olan yeni A Takımı, bugün ilk kez bir araya geldi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Öztrak, "Parti Meclisi toplantımızda yapılan değerlendirmeler ışığında, kongreler sürecinin bugün başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik" dedi.

Öztrak şunları söyledi:

- Başta Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok çalıştık. Her iki seçmenden biri oyunu Kemal Kılıçdaroğlu’na verdi, 25 milyon 504 bin 724 yurttaşımızın oyunu aldık. Ancak istediğimiz sonuca ulaşamadık.

- Ama yılgınlığa, umutsuzluğa kapılmadan bize oy veren 25,5 milyon yurttaşımız başta olmak üzere, tüm yurttaşlarımızın hakkına hukukuna sahip çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi bir asırdır süren, demokrasi, hak, hukuk ve adalet mücadelesine devam edecek.

- Tekrarlıyoruz, bugün bizler için Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki 8. Gün değil, yerel seçim sürecinin 8. günüdür. Son seçimden bu yana geçen sürede; hem geçen seçimle ilgili özeleştirilerimize devam ediyor hem de yaklaşan yerel seçime hazırlıklarımızı başlatıyoruz.

- Tüzüğümüzün bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dönük, örgütümüzün taleplerini dikkate alacak bir komisyonun kurulmasına da karar verdik.

- Örgütlerimizin yenilenerek, tazelenerek, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, kırmadan, dökmeden, güçlenerek, partimize yerel yönetim seçimlerinde büyük bir başarı yaşatması için, gereken her türlü çabayı göstereceğiz.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Erdoğan: Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

Erdoğan: Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

28-03-2024 - Politika

Ak Parti'den Emeklilerle İlgili Flaş Açıklama

Ak Parti'den Emeklilerle İlgili Flaş Açıklama

23-03-2024 - Politika