Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı yayımladı.

Sivas - 23-04-2023 01:02

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek mesajında; "Millî iradenin tecelligâhı, kurtuluş mücadelemizin ve demokrasi tarihimizin mihenk taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yılını gururla kutluyoruz. Bu tarih aynı zamanda Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği kutlu bir gündür.

Bilindiği üzere Kurtuluş mücadelemizin en önemli adımı olarak 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılmış, böylelikle de ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Hiç kuşku yok ki TBMM’nin açılışına giden yolda en büyük adım ilimizde atılmıştır. 4 Eylül Sivas Kongresi’nde alınan kararlarla bağımsızlık ve millî egemenlik yolu sonuna kadar açılmış,  Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözü karşılığını bulmuştur.

Millet Meclisi, ülkenin içinde bulunduğu yokluklara ve zor şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır. Büyük zaferin ardından kurduğumuz Cumhuriyet’in kalbi de Yüce Meclisimiz olmuştur. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kalesi olan Meclisimizin açılış gününü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan eden Atatürk, milletimize adeta çifte bir bayram hediye etmiştir.

23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri aklımızdan hiç çıkmamalıdır;

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa kavuşturacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz."

Her 23 Nisan'da çocuklarımızın yaşadığı sevinç, heyecan ve coşku; millî varlığımız için bir kıvanç, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Millî Mücadeleye emeği geçmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İlbeyliler derneğine güçlü aday…

İlbeyliler derneğine güçlü aday…

16-04-2024 - Sivas

TGF 69. BAŞKANLAR KONSEYİ GEBZE TOPLANIYOR

TGF 69. BAŞKANLAR KONSEYİ GEBZE TOPLANIYOR

15-04-2024 - Sivas