Vali Şimşek Ramazan Bayramını kutladı!

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Ramazan Bayramı nedeniyle bayram mesajı yayımladı.

Sivas - 20-04-2023 23:00

Vali Şimşek Ramazan Bayramını kutladı!

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek mesajında; “ Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, 18 Mayıs 2022 tarihinde başladığım Sivas Valiliği görevimde sizlerle beraber Ramazan-ı Şerif’in rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra, ilk Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyorum. Bayramlar, milli ve manevi bütünleşmenin en üst seviyede yaşandığı, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı, sıkıntılardan uzaklaştıran, umut ve sevincimizi artıran, aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren günlerdir.

Aziz milletimiz yüzyıllardır aynı ahlaki ve manevi vecibeleri benimsemiş, doğudan batıya, kuzeyden güneye benzer duyguları sahiplenmiş büyük bir aile olarak bayramları karşılamış ve müşterek hissiyatla yüceltmiş. “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ve ardından yaşanan sel afetinin gölgesinde geçirdiğimiz on bir ayın sultanı Ramazan ayı; şüphesiz toplum olarak afetlerden zarar gören vatandaşlarımıza, daha güçlü bir şekilde yardım elimizi uzatıp, yaraları birlikte sardığımız, hayırda yarıştığımız, sevgi ve saygı bağlarımızı güçlendirdiğimiz kutlu bir zaman dilimi oldu. Yaşadığımız deprem ve sel felaketinde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımız için Allah’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum. Hiç şüphesiz necip Türk Milleti karşılaştığı her türlü engeli aşmayı bilmiş; varlığına ve birliğine yönelik saldırıları da köklü kültür ve medeniyet geleneğinin kazandırdığı dayanışma ruhu sayesinde bertaraf etmiştir. Bayram paydasında birleştiğimiz bu müstesna günler, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük değerdir. Milletimizin köklü tarihi ve zengin kültüründen aldığımız güçle, İnsani hasletlerimizi, kadim değerlerimizi yaşatmalıyız. Ailelerimizle, çocuklarımızla, komşularımızla ve topyekûn milletçe idrak ettiğimiz ümitlerimizin yeşerdiği, aydınlık yarınlara olan beklentilerimizin arttığı bu bayram günlerinde, tüm güçlükleri el birliği ile atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerin ruhuna uygun şekilde; güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz. Unutmamalıyız ki; ülkemizde huzur içerisinde yaşayabilmemizi, mukaddes değerleri uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum. En değerli varlıklarını bu vatan için feda eden şehitlerimizin aileleri, hepimize emanet ve başımızın tacıdır. Tarihin her döneminde önemli bir yerleşim merkezi olan Sivas, sağduyu sahibi Sivaslı hemşerilerimizin birlik, beraberlik ve dayanışma konusunda gösterdikleri örnek davranışlarla “Huzur ve Güven Şehri” olmuştur. Sevinçte, tasada tek vücut olabilen, kardeşçe ve hoşgörü içinde, hayırseverlikte yarışan bir şehirdir.

Bayram tatili boyunca İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nın görev başında olacağını aktaran Şimşek; “İçişleri Bakanlığımızın bu yıl uygulamaya koyduğu ‘Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz’ mottosuyla hazırlanan afişler başta olmak üzere; ‘Bayramınız Kemerli Olsun, Trafikte Her Yıl Daha İyiye, Kemerim Hep Aklımda, Yayalar Kırmızı Çizgimiz, Yol Ver Hayata ve Bi Hareketine Bakar Hayat’ sloganları da sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanma oranına artırmak amacıyla hatırlatıcı nitelikte kullanılacaktır. Ramazan Bayramı dolayısıyla ilimiz genelinde asayiş, güvenlik ve trafik yönünden de Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımız birçok tedbir almış, sağlıklı ve güvenli bir bayram geçirilmesi için seferber olmuştur. Emniyet ve Jandarma teşkilatımız, sağlık, itfaiye ekiplerimiz ile bütün görevlilerimiz daha önce olduğu gibi bayram süresince de görevlerinin başında, sizlerin yanında olacaklardır. Bayram nedeni ile trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın da trafik kurallarına titizlikle uyacaklarına inanıyorum. Arife günü dâhil olmak üzere Ramazan Bayramı ve süresince; Emniyet Müdürlüğümüz asayiş, güvenlik ve trafik yönünden 296 Ekip 2.104 Personel, trafik yönünden 284 Trafik ekibi, 744 Trafik Personeli olmak üzere toplamda 580 Ekip, 2848 Personel ile gün boyunca milletimizin emrinde olacaktır. Jandarma Komutanlığımız ise asayiş yönünden 273 Ekip 1.609 Personel, trafik yönünden 58 Ekip, 118 Personel olmak üzere toplamda 331 Ekip 1.727 Personel ile gün boyunca hizmet verecektir. Ayrıca sağlık, itfaiye, enerji, su, internet vb. konularda da herhangi bir aksaklık yaşanmaması için ilgili tüm kurumlarla sürekli irtibat halinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayram geçirmeleri için Ramazan Bayramı süresince görev yapacak olan tüm güvenlik görevlilerine, sağlık, itfaiye ve zabıta personelleri başta olmak üzere tüm çalışanlara başarılar diliyorum. Bütün vatandaşlarımızın, kamu görevlilerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve basın mensuplarının mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, tüm hemşehrilerimizi 20 Nisan 2023 Perşembe günü saat 13.30’da Valilik Ek Bina Giriş Fuaye Alanı’nda yapacağımız bayramlaşma programına bekliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”  ifadelerine yer verdi.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sivas'ta Et fiyatlarında artış önlenemiyor!

Sivas'ta Et fiyatlarında artış önlenemiyor!

19-04-2024 - Sivas

HUZUR HAKLARI YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ…

HUZUR HAKLARI YARI YARIYA DÜŞÜRÜLDÜ…

18-04-2024 - Sivas