Yeşil Sol Parti Sivas’da Seçim Startını Pir Sultan’ın Diyarından verdi

Yeşil Sol Parti Sivas adayı Gani Kaplan seçim çalışmalarına Pir Sultan’ın diyarı, Yıldızeli, Banaz Köyünden başlattı.

Sivas - 16-04-2023 20:53

Yeşil Sol Parti Sivas’da Seçim Startını Pir Sultan’ın Diyarından verdi

Yeşil Sol Parti Sivas adayı Gani Kaplan seçim çalışmalarına Pir Sultan’ın diyarı, Yıldızeli, Banaz Köyünden başlattı.

Yeşil Sol Parti’den 1. sıra Sivas Milletvekili adayı Gani Kaplan Sivas'ta CHP'nın en az 30 bin oyunu alabileceği yorumları yaplıyor.

Pir Sultan anıtını ziyaret edip köylüler ile sohbet eden Gani Kaplan “Pir Sultan Abdal inancımızın ve direncimizin simgesidir. Ona yüz yıllarca önce reva görülen bugün bize Madımak ve diğer katliamlarla aynı zulmü uyguluyor. Zalim değişmedi ancak mazlumun direnci de değişmedi. Biz de hepimiz bir birer Pir Sultan olup, direnmeye devam edeceğiz.” dedi.

Alevilerin yaşadığı alanların boşaltılarak bölgenin Alevilerden arındırılmaya çalıştığını söyleyen Kaplan Türkiye’nin ikinci yüzyılında Alevilerin haklarının güvence altına alınmasının yolunun güçlü bir temsiliyetten geçtiğini, bu temsiliyetin de ancak Yeşil Sol Parti bünyesinde mücadele ederek sağlamanın mümkün olabileceğini söyledi.

Geçmiş yüzyılın asimilasyoncu politikalarının son yirmi yıllık iktidar ile zirveye çıkarıldığına atıfta bulunan Kaplan “Yeni yüz yılı bu iktidarların insafına bırakmayız” dedi.

Gani Kaplan Sivas’ta gece gündüz demeden çalışacaklarını ve tüm kesimlerin desteklerini beklediklerini belirtti. Önceki dönem Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı olan Gani Kaplan Yeşil Sol Parti’den Sivas Milletvekili adayı olmuştu.

 

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hakan Sezerer, Genel Başkan Yardımcısı seçildi...

Hakan Sezerer, Genel Başkan Yardımcısı seçildi...

23-04-2024 - Sivas

İlbeyliler Derneğinin yeni Başkanı Recai Gülez oldu

İlbeyliler Derneğinin yeni Başkanı Recai Gülez oldu

22-04-2024 - Sivas