UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Sivas'ta görülen İstismar Davasında Çocuğu ve Aileyi yalnız bırakmadı

Bugün UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Sivas Hukuk Koordinatörleri ve avukatları....

Sivas - 30-03-2023 20:27

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Sivas'ta görülen İstismar Davasında Çocuğu ve Aileyi yalnız bırakmadı

Bugün UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Sivas Hukuk Koordinatörleri ve avukatları Sivas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde okul müdürü R.E. tarafından cinsel istismara uğrayan kahraman çocuğun davasında bulundular. 

SANIK AYNI, MAĞDUR FARKLI!

UCİM Sivas İl Temsilciliği tarafından yakından takip edilen davaya yönelik duruşma sonrası yapılan açıklamada; “Çocuklar vatandır parolasını kendine düstur edinen UCİM Sivas temsilciliği olarak bugün, Sivas 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan ve okul müdürü tarafından cinsel istismara maruz kalan çocuğumuzun yayındaydık. Mahkeme heyeti derneğimizin katılma talebini kabul etmedi. Gelinen aşamada savcı sanığın cezalandırılması yönünde mütalaasını sundu ve mahkeme bu yönde sanığın neticeden 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. 

Hatırlanacağı üzere aynı sanığın daha öncesinde Sivas 4.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir başka kahraman çocuğa yönelik davasına katılmıştık. Her iki dosyada sonuçları itibariyle bakıldığında, verilen cezaların, suçu sabit olan sanık için yetersiz olduğu ve caydırıcı niteliği bulunmadığı anlaşılmaktadır. Bu son alınan kararla da yine toplum vicdanı rahatlatılamamıştır. Bu sebeple verilen karara yönelik istinaf aşamasında da gerekli itirazları yapıp sürecin sonuna kadar peşinde olacağız. Sanığın üst hadden ceza alması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.

Saadet Öğretmenimizin de dediği gibi; “Kaybetmekten korkanlar, değil mücadele edenler kazanır.” Biz haklı olduğumuz bu mücadelede sonuna kadar yolumuza devam edeceğiz. Bu mücadelede çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız. Çünkü çocuklarımız vatanımızdır ve biz vatanımıza sahip çıkacağız.” ifadelerinde bulundular.

Advert Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Serdar İnce’den sahipsiz sokak hayvanları sorununa çözüm

Serdar İnce’den sahipsiz sokak hayvanları sorununa çözüm

28-03-2024 - Sivas

Sivas’ın Su Sorununa İnce’den Çözüm!

Sivas’ın Su Sorununa İnce’den Çözüm!

27-03-2024 - Sivas