İYİ Partili Bal: “Sivas 50 yıl su sorunu yaşamayacak vaadi vardı”

İYİ Parti Sivas İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Bal açıklama yaparak; “eleştiri yaparken tarafsız, bağımsız, doğruluk gibi temel ilkelere bağlı kalmak gerekir bunun bir tık ötesi ve daha samimi olanı da insanları kulaktan doğma bilgilerle değil kendi verdikleri vaatler ile değerlendirmektir” dedi.

Sivas - 16-12-2022 17:26

İYİ Partili Bal: “Sivas 50 yıl su sorunu yaşamayacak vaadi vardı”

Bal açıklamasının devamında; “Toplumsal olaylarda siyaset üstü bir dil devreye girer yahut girmesi gerekir özellikle belediyecilikse konu, alınamayan her hizmet o şehrin tamamının ortak sorunudur .

Sivas Belediyesi bu konulara en iyi örnek olmuş durumdadır.

2019 yılında göreve gelirken seçim vaatleri arasında Sivas 50 yıl su sorunu yaşamayacak vaadi vardı. Yani verilen taahhüt 2069 yılına kadar geçerlilik koruyacaktı ancak üzerinde çok zaman geçmeden su sorunları baş gösterdi acil önlem alması gereken belediye konser ve etkinliklere zaman ayırırken barajdaki su seviyeside etkinliklere ayrılan bütçeyle aynı hızda düşmeye devam ediyordu. Belediyenin biraz olsun yönünü baraja çevirdiği yer sanırım Yıldız dağında gerçekleşmesi beklenirken bir anda iptal olan konser olacaktı .

Pusat barajından su hattı çekilmesi çalışmaları için belediye başkan vekili Turan Topgül 15 Aralık itibari ile çözüme kavuşacağını söylemişti. Bu söylem gerçeğe dönüşsün diye beklerdik ancak 12 yıldır hızlı tren bekleyen Sivas halkı, 15 Aralık içinde çok fazla heyecana kapılmamıştı. Bir an önce su sorununun çözülmesini beklemek tüm Sivaslılar olarak tek temennimiz olmuştur.

Seçim zamanı gelip kapı kapı dolaştığınızda bir bardak suyunuz varmı dilimiz damağımız kurudu diye soranınız olmaz umarım. Yada o zamana kadar su sorununun çözülmüş olmasını temenni ediyoruz. Çünkü bizim yufka yürekli temiz halkımız insaniyet örneği gösterip su vermeye mutfağa gittiğinde sular akmıyor olur ise, bir bardak su veremedik diye, sizin hiç olmadığınız kadar mahcup olur” ” ifadelerine yer verdi.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hakan Sezerer, Genel Başkan Yardımcısı seçildi...

Hakan Sezerer, Genel Başkan Yardımcısı seçildi...

23-04-2024 - Sivas

İlbeyliler Derneğinin yeni Başkanı Recai Gülez oldu

İlbeyliler Derneğinin yeni Başkanı Recai Gülez oldu

22-04-2024 - Sivas