2023 bütçesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda 2023 Yılı Bütçesi'nin maddeleri kabul edildi.

Ekonomi - 16-12-2022 01:15

2023 bütçesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2023 yılına ait bütçe maddeleri kabul edildi. Bütçe görüşmeleri sırasında Meclis, iktidar ile muhalefet arasında sert tartışmalara sahne oldu.

Görüşmelerde AKP'li Zafer Işık'ın İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruklu saldırıda bulunması gündeme damga vurmuştu. Hastaneye kaldırılan Örs'ün hayati tehlike atlattığı belirtilmişti.

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile muhalefet de sık sık sert tartışmalar yaşadı.

İsmailağa tarikatı liderlerinden ve aynı tarikata bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken 'evlendirerek', cinsel istismara maruz bırakılmasına yol açması Meclis'te ciddi tartışma yarattı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık burada bakanlığın istismara maruz bırakılan H.K.G.'nin 2 yıldır bakanlık kuruluşlarında kaldığını belirterek bakanlığın iki yıldır bu olayı bildiğini de duyurmuş oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde ise CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye tepki gösterdi. Özkoç, "Ben bunları anlatıyorum, siz orada gülüyorsunuz. Budur ibret alınması gereken manzara" dedi.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası Seçim Sonrası İlk Faiz Kararını Açıkladı

Merkez Bankası Seçim Sonrası İlk Faiz Kararını Açıkladı

25-04-2024 - Ekonomi

Tarım Bakanlığından Çiftçilere yeni Destek!

Tarım Bakanlığından Çiftçilere yeni Destek!

19-04-2024 - Ekonomi