Erdoğan: İki yıl içinde 250 bin konut teslim edilecek

'İlk Evim İlk İşyerim' projesi kapsamındaki ilk temel atma töreninde konuşan Erdoğan, iki yıl içinde 250 bin konutun teslim edileceğini söyledi.

Gündem - 25-10-2022 16:45

Erdoğan: İki yıl içinde 250 bin konut teslim edilecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'İlk Evim İlk İşyerim' projesi kapsamındaki ilk temel atma töreninde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Göreve geldiğimizde TOKİ vasıtasıyla inşa edilmiş konut sayısı 43 bindi. Bugün 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık.

Halihazırda kentsel dönüşümle üretilen konut sayısı 3 milyonu buldu.

Ülkemizde 28.5 milyon konutun 13.5 milyonunun son 20 yılda inşa edildiğini görüyoruz.

Önce Kovid-19 salgını ile sarsılan sonra Rusya-Ukrayna Savaşı ülkemizi de etkiledi. Kira fiyatlarında ev sahipleri, kiracılara zulmetti. 2019'da 50 bin bir sonraki yılda 100 bin haneyi kapsayan iki ayrı sosyal konut projesine milletimizin gösterdiği ilgiye de bakarak cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini planladık

Bugün yeni kampanyamızın temellerini atarken vatandaşımızın dualarına talibiz. Kampanyaya başvurunun 8 milyona yaklaşması ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı.

Projemizi açıkladığımız tarihten sadece 40 gün sonra yaptığımız bu temel atma töreni iş yapma kapasitemizin büyüklüğünü göstermektedir.

Konut ve arsalarımızın tamamı hizmete girdiğinde yaklaşık 6 milyon vatandaşımız daha huzurlu, güvenli konutlara erişmiş olacak.

İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Depremle sarsılan şehirlemizdeki vatandaşlarımızı 40 bin konut inşa ederek nasıl kısa sürede yuvalarına kavuşturduysak bu projeyi de hayata geçireceğiz.

Ülkemizin yönetimine talip olarak yola çıkarken Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Hamdolsun 20 yılda her alanda ülkemize eserler kazandırdık. Bugün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizi ve ilçelerimizi kuşatan yeni bir şehircilik akımını başlattık.

Bay Kemal'in SSK Genel Müdürü olduğu zaman hastanelerimizin hali ortadaydı. İşte şimdi 7 ay var. 7 ay sonra sandığa gideceğiz.

Eskiden tek beklentisini 'başını sokacak bir eve sahip olmak' olarak ifade eden vatandaşlarımızın şimdi daha yüksek imkanları istediğini biliyoruz. Yıllarca tasarruf yapan vatandaşlarımızı mecburiyetten değil, mutlulukla yaşayacakları yuvalara kavuşturmak istiyoruz.

Hiç şüphesiz yaptığımız çalışmalarda deprem gerçeğini asla unutmuyoruz.

Bundan 10 yıl önce tarihimizin en büyük kentsel dönüşüm hareketini başlatmıştık. Hedefimizin yaklaşık yarısını dönüştürdük. Milletimiz kazanacaksa biz her türlü bedeli göze alarak ne yapılması gerekiyorsa yaparız. Ecdat yadigarı mimari eserlerimizi hayatın içine katıyoruz. 80 tarihi meydanımızı yeniden canlandırıyoruz.

Bu CHP'ye bir sorun ya 'siz ne yaptınız?' Ziya Paşa diyor ki 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Biz eserlerimizle konuşuyoruz.

Yatırımda, istihdamda, üretimde, ihracatta ve cari fazla ile büyümede durum aynı. Her alanda ülkemizi asırlık eser ve hizmetlere kavuşturmak için gece gündüz çalıştık. Göreve geldiğimizde 76 üniversite vardı, şimdi 208 üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz yok.

Dünyadaki krizleri ancak ortadan biz kaldırırız. Türkiye'yi ekonomik bakımdan geliştirecek programı olan tek siyasi kadro biziz. İnşallah 28'inde 'Türkiye 100 yılı'nı Ankara'da açıklıyorum. Gelişmiş ülkelerin dahi sıkıntıda olduğu dönemde Türkiye'nin yoluna devam edebilmesi bu sayededir.

Advert Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
AYM, bildiri dağıtma ve toplantı düzenlemeyi cezalandıran YÖK maddelerini iptal etti

AYM, bildiri dağıtma ve toplantı düzenlemeyi cezalandıran YÖK maddelerini iptal etti

19-04-2024 - Gündem

Türk malı ünlü maden suyunun satışı İsviçre'de 'doğurganlığı etkilediği' gerekçesiyle yasaklandı!

Türk malı ünlü maden suyunun satışı İsviçre'de 'doğurganlığı etkilediği' gerekçesiyle yasaklandı!

16-04-2024 - Gündem